Nov boleč poraz za zmaje

Foto: KK Zadar/Zvonko Kucelin
Foto: KK Zadar/Zvonko Kucelin
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 21. krogu lige Aba izgubili z Zadrom z 59:81 (13:22, 26:43, 41:64).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so v tem tednu doživeli dva boleča poraza. V sredo so doma izgubili proti litovskemu Panavežysu in ostali brez možnosti za izločilne boje v evropskem pokalu, tokrat pa so v Zadru izenačili še najvišji poraz v sezoni v ligi Aba. Pokleknili so z 22 točkami razlike.

Za Ljubljančane je bil to četrti poraz na zadnjih šestih tekmah v ligi Aba. Do konca rednega dela ima Cedevita Olimpija še šest tekem. V prihajajočem tednu bo v sredo gostovala pri ratiopharmu iz Ulma, v soboto pa bo gostila Cibono.

Cedevita Olimpija je s tem porazom zdrsnila pod 50-odstotno učinkovitost na mednarodnem prizorišču. V evropskem pokalu je na petnajstih tekmah zabeležila le tri zmage, v ligi Aba pa je zdaj pri izkupičku 14-6, skupno torej 17-18. Štiri zmage imajo Ljubljančani v pokalu Spar ter enega v slovenskem superpokalu.

Podatek, da izbranci trenerja Jurice Golemca na tokratni tekmi niso vodili niti enkrat in da je imel Zadar v tretji četrtini že 26 točk prednosti, zgovorno priča o nemoči ljubljanske zasedbe.

Cedevita Olimpija je tako že tretjič v sezoni izgubila z 22 točkami razlike. V ligi Aba proti Budućnosti ter v evropskem pokalu proti Joventutu, rekord pa držijo košarkarji Prometeja, ki so jo pred dobrim mesecem nadigrali s + 26.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.