Nov hitrostni rekord v Wengnu?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Smučarji v švicarskem Wengnu v četrtek zaradi obilnih nočnih padavin počivajo, javnost pa se ukvarja s statistiko pred tekmo. Prireditelji so optimistični in na legendarnem Lauberhornu, ki bo potekal na celotni razdalji 4415 metrov, napovedujejo morebiten nov hitrostni svetovni rekord na smukih svetovnega pokala.
Oglej si celoten članek

Hitrostni rekord na smukih svetovnega pokala je dosegljiv tudi za Klemna KosijaNa Lauberhornu bodo smukači lovili največjo doslej izmerjeno hitrost na tekmah najvišjega ranga. Ta je še vedno v lasti Italijana Stefana Thaneija, ki so mu leta 2005 na kombinacijskem smuku v Wengnu naprave pokazale hitrost 156,96 kilometra na uro.

A že sredin trening v Wengnu je pokazal, da je rekord moč podreti, saj so se tekmovalci približali znamki 160 km/h. Že na treningu je bil od Italijana Thaneija hitrejši Bolgar Svetoslav Georgijev (158,30 km/h), pa tudi 22-letni Mariborčan Kosi (157,71) in Avstrijec Max Franz (157,37 km/h).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.