Nov incident, kontroverzni Kitajec se je tokrat odzval

Foto: Epa
Foto: Epa
Kitajec Sun Yang na svetovnem prvenstvu v plavanju še naprej dviguje prah.
Oglej si celoten članek

Ob podelitvi kolajn najboljšim moškim plavalcem na 200 m prosto se je ponovil bojkot, viden že po tekmi 400 m prosto. Tokrat je proti zmagi Kitajca Sun Yanga protestiral Britanec Duncan Scott.

SP v plavanju Slab začetek za Slovenijo

V vodi je bil najhitrejši Litovec Danas Rapsys, toda bil nakdnadno diskvalificiran zaradi prehitrega starta. Posledično se je drugega zlata in obrambe naslova prvaka veselil Yang, osumljen dopinga, česar pristojni na Mednarodni plavalni zvezi niso rešili v slabem letu dni in sami poskrbeli za proteste plavalcev, saj bo škoda nepopravljiva, če bo Kitajec kaznovan naknadno na septembrskem zaslišanju na športnem razsodišču v Lozani.

Do srebra je prišel Japonec Katsuhiro Matsumoto, do brona pa sta srečno priplavala Rus Martin Maljutin in Britanec Scott. Slednji na podelitvi ni želel čestitati Yangu, ki se je tekmeca nato takoj lotil verbalno in neokusnim gestikuliranjem.

Drama na SP Avstralec z odločnim protestom požel bučen aplavz

Duncan prav tako ni želel na najvišjo stopničko zmagovalnega odra za skupno fotografiranje, čeprav je Fina dan pred tem izrekla opomin Avstralcu Macku Hortonu, ki si je isto privoščil ob podelitvi v nedeljo na 400 m prosto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.