Nov izjemen dan za slovenske skoke

Foto: SZS
Foto: SZS
Slovenska skakalna odprava na mladinskem SP v Kanadi je osvojila še dve ekipni medalji.
Oglej si celoten članek

Slovenski skakalci so bili bronasti na ekipni tekmi na mladinskem svetovnem prvenstvu v Kanadi. Na tekmi v Whistlerju so Taj Ekart, Rok Masle, Gorazd Završnik in Maksim Bartolj zbrali 925,8 točke in zaostali le za Avstrijo (972,5) in Poljsko (966,7).

Slovenska četverica je bila po prvi seriji četrta, nato pa v dvoboju za stopničke v finalu prehitela Finsko za pet točk.

Še stopničko višje so se na ekipni tekmi povzpela slovenska dekleta. Ajda Košnjek, Nika Vetrih, Taja Bodlaj in Nika Prevc so osvojile srebrno medaljo (785,5 točke). V Whistjerju je bila boljša s slabimi 20 točkami prednosti le Japonska (805,3), tretja je bila Nemčija (725,6).

Japonke so po prvi seriji pred Slovenkami vodile s prednostjo slabih petih točk.

Foto: SZS

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.