Nov Jeseničan v zeleno-belem dresu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Vodstvo Telemach Olimpije s polno paro nadaljuje aktivnosti in sestavljanje igralskega mozaika za sezono 2012/13. Za prihodnje tri sezone so si zmaji zagotovili storitve slovenskega mladinskega reprezentanta Mihe Pesjaka.
Oglej si celoten članek

Na Jesenicah rojeni 18-letnik se v domovino vrača po štirih letih igranja v tujini. V mlajših selekcijah se je, z matičnimi HD Jesenice mladi, veselil številnih naslovov državnega prvaka. Že z rosnimi 14 leti je, ob igranju za kadetsko vrsto Jeseničanov, v sezoni 2007/08 prvič nastopil v mladinski konkurenci. Sezono je sklenil z osvojitvijo pokala v obeh starostnih kategorijah, nato pa se mu je ponudila priložnost za odhod v tujino.

Odpravil se je na Češko, kjer je sezono preigral pri ekipi do 18 let iz Čeških Budejovic. Sledila je selitev v Salzburg, kjer je z rdečimi biki osvojil naslov državnega mladinskega prvaka severnih sosedov. V Salzburgu je prav tako začel sezono 2010/11, preden se je vrnil nazaj na Češko. Po opravljeni preizkušnji je okrepil moštvo do 20 let Chomutova. Na severozahodu Češke je ostal tudi v lanski sezoni. V njej je Pesjak dopolnil hat-trick mladinskih naslovov državnega prvaka, čeprav zaradi poškodbe v končnici ni mogel pomagati soigralcem na ledeni ploskvi.

Pesjak je vseskozi član slovenske mladinske reprezentance. Pred tremi leti je reprezentanci U-18 pomagal pri vrnitvi v drugi kakovostni razred svetovnega hokeja, predlani pa jo je kot kapetan vodil do drugega mesta v diviziji I. Lani je uspešno branil barve reprezentance U-20 na svetovnem prvenstvu v nemškem Garmisch-Partenkirchnu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.