Nov poraz in Gorenje ostalo brez LP

Foto: Žurnal24 Velenjska zasedba se bo v nedeljo pomerila še z Silkeborgom. (Foto: Dejan Mijovi
Rokometaši velenjskega Gorenja so v drugi tekmi kvalifikacijskega turnirja za uvrstitev v Ligo prvakov izgubili s špansko ekipo Ademar Leon z 21:27 in zapravili vse možnosti za uvrstitev v to tekmovanje.
Oglej si celoten članek

Po porazu proti Rheinu Neckarju (28:33) so se rokometaši Gorenja v drugem krogu kvalifikacijskega turnirja povabljencev za Ligo prvakov v Karlsruheju pomerili s španskim klubom Reale Ademar. Uspešnejši so bili Španci, tako da so se Velenjčani že pred zadnjo tekmo poslovili od nastopa v letošnji ligi prvakov, svoje mednarodne nastope pa bodo nadaljevali v pokalu EHF.

Na tako kvalitetnem turnirju moraš biti v vsakem napadu učinkovit, drugače si hitro kaznovan z nasprotnikove strani. Mislim, da smo na pravi poti in da delamo dobro, vendar je potrebnega še nekaj časa, da se ekipa popolnoma uigra.
Branko Tamše

Za slovenske podprvake se je tekma v dvorani Europahalle v Karlsruheju odlično začela, kajti po dveh zadetkih Roka Šimiča so povedli z 2:0. Toda rokometaši Ademarja so nato dosegli tri zadetke zapored in v deveti minuti vodili s 3:2. Španci so si nato priigrali že tri zadetke prednosti (6:3) in velenjski trener Branko Tamše je bil še pred sredino prvega polčasa prisiljen vzeti minuto odmora. Ta je njegovim igralcem sprva očitno pomagala, saj so se v 20. minuti približali samo na zadetek zaostanka (8:9). Končnica prvega polčasa je spet pripadla Ademarju (15:11), z zadetkom Janeza Gamsa pa je Gorenje odšlo na odmor z zaostankom 12:15.

Začetek drugega dela igre je pripadel rokometašem španskega kluba, ki so imeli v 35. minuti že pet zadetkov naskoka (18:13). Kljub visokemu zaostanku Gorenje ni vrglo puške v koruzo in je z dvema zaporednima zadetkoma znižalo na 15:18, nekaj pozneje pa še na 16:19. V 43. minuti so Velenjčani ostali brez enega stebrov obrambe Dina Bajrama, ki je zaradi prekrška nad Montoro dobil neposredni rdeči karton in je moral predčasno z igrišča. Sledil je velik padec v igri Gorenja, Ademar pa je spretno izkoriščal številne napake. Deset minut pred koncem je bilo na semaforju že 23:17 za Špance, ki so v prvem krogu v dramatični končnici klonili proti danskemu klubu Bjerringbro-Silkeborg. Toda proti Velenjčanom so rutinirano odigrali končnico in zmagali s 27:21.

Izjava po tekmi:

Branko Tamše, trener Gorenja Velenja:
"Želeli smo si drugačnega razpleta tekme. Igra v napadu nam ni stekla in mislim, da je to bil eden izmed faktorjev današnjega poraza. Naredili smo preveč tehničnih napak, skupaj 21, kar je na takšni tekmi usodno. Večkrat sem že poudaril, da je ekipa skupaj dober mesec in da bodo v igri vzponi in padci. Na tako kvalitetnem turnirju moraš biti v vsakem napadu učinkovit, drugače si hitro kaznovan z nasprotnikove strani. Mislim, da smo na pravi poti in da delamo dobro, vendar je potrebnega še nekaj časa, da se ekipa popolnoma uigra."

Kvalifikacijski turnir za Ligo prvakov, drugo kolo:

Gorenje Velenje : Reale Ademar 21:27 (12:15)
Cehte 6, Simič 6 (3), Bezjak 3; Buntić 5, Cosa, Carrillo in Ortigosa 4
RK: Bajram (44/Gorenje)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.