Nov rekord angleškega prvoligaša

Foto: Epa
Foto: Epa
Aston Villa bo za argentinskega vezista plačala 50 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Aston Villa, angleški nogometni prvoligaš, je potrdila, da je v svoje vrste privabila argentinskega zveznega igralca Emiliana Buendio, ki je doslej nosil dres Norwicha. Argentinec je podpisal petletno pogodbo, Villa pa bo zanj odštela približno 50 milijonov evrov in dodatke, s tem pa je podrla klubski rekord v višini plačane odškodnine.

Štirindvajsetletni Buendia, ki je bil letos prvič poklican v člansko reprezentanco, a zanjo še ni zaigral, ima pa nekaj nastopov za mlajše reprezentance, je minulo sezono blestel pri Norwichu, s 15 goli in 16 asistencami je bil najzaslužnejši, da se je klub ekspresno vrnil med elito.

"Buendia je prava številka 10, znajde se pri nalogah zvezne vrste in v napadu, zagotovo bo odličen dodatek naši napadalni kakovosti," je za klubsko stran dejal trener Ville Dean Smith.

Buendia je v Norwich leta 2018 prišel iz španskega Getafeja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.