Nov rekord Marqueza

Foto: EPA
Foto: EPA
Španec Marc Marquez (Honda) je bil prvi v kvalifikacijah kategorije MotoGP in bo dirko za veliko nagrado Malezije v motociklizmu začel s prvega startnega mesta.
Oglej si celoten članek

Novemu svetovnemu prvaku je uspelo že trinajastič v sezoni osvojiti pole position. S tem je Marc Marquez izboljšal rekord Avstralcev Micka Doohana (1997) in Caseyja Stonerja (2011), ki sta imela po dvanajst prvih startnih mest v eni sezoni.

Pred dirko za svetovno prvenstvo v Sepangu je bil v kvalifikacijah drugi Španec Dani Pedrosa (Honda), ki je zaostal 0,182 sekunde, tretji pa njegov rojak Jorge Lorenzo (Yamaha). Enaindvajsetletni Marquez prepričljivo vodi v prvenstvu (312 točk) in je že ubranil naslov, drugi je Italijan Valentino Rossi (Yamaha, 255), šesti v kvalifikacijah, na tretjem mestu pa je Lorenzo (247).

Španec Esteve Rabat (Kalex) je bil najhitrejši v kategoriji Moto2, drugi pa Finec Mika Kallio (Kalex); tak je tudi vrstni red na prvih dveh mestih v točkovanju za SP. V kategoriji Moto3 je bil najhitrejši Avstralec Jack Miller (Red Bull KTM), zmagovalec na prejšnji diski za VN Avstralije in drugouvrščeni v prvenstvu. Vodilni Španec Alex Marquez (Honda) je bil peti in bo dirko začel iz druge vrste.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.