Nov sloves pri elfu

Foto: EPA
Foto: EPA
Po kapetanu Philippu Lahmi in Miroslavu Kloseju je pri svetovnih prvakih reprezentančno kariero sklenil še Per Mertesacker.
Oglej si celoten članek

Branilec Arsenala je v svoji reprezentančni karieri zbral 104 nastope in dosegel štiri zadetke za Nemčijo. "Sam sem želel odločati o tem, kdaj bo konec moje reprezentančne poti. Po desetih letih je napočil ta čas. Za prihodnost nemškega nogometa se ni treba bati, mlajši nogometaši se bodo izkazali. Nemčija je v boljšem položaju kot kadarkoli prej. Zdaj si želim z Arsenalom osvojiti Premier League in se izkazati tudi v Ligi prvakov," je ob slovesu od elfa dejal šele 29-letni Per Mertesacker

Ta je v nemški izbrani vrsti debitiral leta 2004 pod vodstvom selektorja Jürgena Klinsmanna, ko je v igro na tekmi proti Iraku vstopil kot rezervist. Bil je član ekip, ki sta osvojili tretje mesto na svetovnih prvenstvih 2006 in 2010, leta 2008 pa je igral tudi v finalu evropskega prvenstva, ko so Nemci morali priznati premoč Španiji. Mertesacker je na SP v Braziliji zaigral na šestih obračunih, v finalu proti Argentini pa je v igro vstopil v zadnji minuti drugega podaljška.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.