Nov svetovni rekord v kolesarstvu

Foto: Profimedia Jeffrey Hoogland
Hoogland postavil svetovni rekord v vožnji na kilometer.
Oglej si celoten članek

Nizozemski kolesar Jefrey Hoogland je na velodromu v mehiškem Aguacalientesu postavil nov svetovni rekord v vožnji na en kilometer. Štirikratni svetovni prvak v tej dirkališčni disciplini in tudi olimpijski prvak v moštvenem sprintu je razdaljo prevozil v 55,433 sekunde in se prvi v zgodovini spustil pod mejo 56 sekund.

Prejšnji rekord je s časom 56,303 sekunde imel Francoz Francois Pervis, ta dosežek je postavil decembra 2013, kar pomeni, da je Nizozemec zrušil najstarejši rekord v kolesarstvu na stezi.

"Na visoko nadmorsko višino sem prišel po čudežni rekord, dosegel sem ga, čeprav me zdaj vse boli in še ne morem uživati v novem dosežku. Vse me boli, a dejstvo, da sem bil skoraj sekundo hitrejši od prejšnjega rekorda, me navdušuje. Zapustil sem dediščino, res je lepo, če je tvoje ime na vrhu lestvic tudi, ko se več ne ukvarjaš s športom," je po rekordnem dosežku dejal Hoogland, ki bo v Mehiki poskušal podreti tudi rekord v vožnji na 200 metrov z letečim startom. Ta je s časom 9,100 sekunde v lasti Nicolasa Paula iz Trinidada in Tobaga, rekord je dosegel v Boliviji.

Foto: Epa Jeffrey Hoogland

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.