Nov težak poraz Dragićeve ekipe

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenski košarkar Goran Dragić je v severnoameriški ligi NBA s Phoenix Suns doživel poraz na gostovanju pri New Orleans Hornets s 84:93. Dragić je dosegel 13 točk, šest podaj, dva skoka in en blokiran met. Beno Udrih je v dresu Milwaukee Bucks klonil proti Utah Jazz s 86:100, Slovenec je dosegel osem točk, dva skoka in podaji ter ukradeno žogo.
Oglej si celoten članek

Za sršene je Greivis Vasquez dosegel 19 točk, Al-Faroug Aminu pa je prispeval 16 točk in 11 skokov. Pri soncih sta bila najbolj razpoložena Marcin Gortat in Jared Dudley, ki sta se ustavila pri 14 točkah.

Sršeni so dobrih sedem minut pred koncem tretje četrtine zaostajali za točko (60:61), s štirimi zaporednimi točkami Ryana Andersona pa so prišli v vodstvo. Po delnem izidu 13:2 so povedli s 73:63, takšne prednosti pa do konca tekme niso zapravili.

Nerazpoloženi Phoenix tudi pod vodstvom novega trenerja Lindseyja Hunterja ne prihaja do zmag. "Težak, težak poraz za nas. Iz tekme ne morem potegniti veliko pozitivnih stvari. Kot sem rekel, sem brez vzpodbude, a jo hkrati še imam, ker vem, v katero smer gremo, in verjamem, da bomo to dosegli," je še vedno optimistično razpoložen Hunter, ki Suns vodi od 20. januarja, v tem času pa je prišel do štirih zmag in petih porazov.

V Salt Lake Cityju je domači Utah porazil Milwaukee, med najbolj zaslužnimi za zmago pa sta bila Paul Millsap in Al Jefferson - oba sta dosegla po 19 točk, Enes Kanter pa je prispeval 17 točk, ob tem pa petkrat blokiral met. Pri Bucks sta Ersan Ilyasova in Brandon Jennigs dosegla vsak po 17 točk.

Pri Milwaukeeju, ki je metal 35,4-odstotno uspešno, zadel je le šest metov za tri točke, ni bil razpoložen niti Mike Dunleavy, ki je v letošnji sezoni eden boljših posameznikov Bucks. "Nisem mogel spraviti žoge v koš," je dejal Dunleavy, ki poraza ni želel opravičevati v poškodbah: "Moraš se spopasti s tem med sezono. Ni izgovora."

Liga NBA, izidi:
New Orleans Hornets : Phoenix Jazz 93:84
(Goran Dragić: 13 točk, 6 podaj, 2 skoka, blokiran met za Phoenix)

Utah Jazz : Milwaukee Bucks 100:86
(Beno Udrih: 8 točk, 2 skoka, 2 podaji, ukradena žoga za Milwaukee)

Toronto Raptors : Boston Celtics 95:99

Philadelphia 76ers : Indiana Pacers 69:88

Washington Wizards : New York Knicks 106:96

Orlando Magic : Los Angeles Clippers 76:86

Cleveland Cavaliers : Charlotte Bobcats 122:95

Atlanta Hawks : Memphis Grizzlies 103:92

Miami Heat : Houston Rockets 114:108

Detroit Pistons : Brooklyn Nets 90:93

Oklahoma City Thunder : Golden State Warriors 119:98

Dallas Mavericks : Portland Trail Blazers 105:99

Minnesota Timberwolves : San Antonio Spurs 94:104

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.