Nov udarec za Federerja

Foto: Žurnal24 Lleyton Hewitt je slavil že svojo 29. turnirsko zmago. (Foto: Reuters)
Avstralec Lleyton Hewitt je Švicarju Rogerju Federerju v finalu turnirja v Halleju zadal nov udarec, potem ko ga je pred dnevi v četrtfinalu OP Francije izločil Šved Robin Söderling.
Oglej si celoten članek

Avstralski teniški igralec Lleyton Hewitt je v nedeljskem velikem finalu turnirja ATP v nemškem Halleju senzacionalno premagal prvopostavljenega Švicarja Rogerja Federerja s 3:6, 7:6 (4) in 6:4. Osmopostavljeni Hewitt je za zmago prejel ček v višini 113.600, osmoljenec finala pa 59.900 evrov.

Federer je "lovil" svojo 60. turnirsko zmago, to pa mu je v Halleju, ki mu Nemci pravijo kar "nemški Wimbledon", z izjemno dobro predstavo onemogočil Hewitt, ki je dosegel svojo 29. turnirsko zmago.

Halle, finale (ATP):

Lleyton Hewitt (Avs/8) : Roger Federer (Švi/1) 3:6, 7:6 (4), 6:4

Li Na upravičila status prve nosilke
Kitajka Li Na je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Birminghamu z nagradnim skladom 183.000 evrov. Prvopostavljena Kitajka, polfinalistka letošnjega odprtega prvenstva Avstralije, je v finalu s 7:5 in 6:1 premagala drugo nosilko, Rusinjo Marijo Šarapovo. Li Na si je s to zmago priborila tretjo turnirsko zmago v karieri, že drugič v sedmih medsebojnih dvobojih pa je bila boljša od Šarapove. Za Kitajko je to prva turnirska zmaga letos in sploh prva na travnati površini.

Birmingham, finale (WTA):


Li Na (Kit/1) : Marija Šarapova (Rus/2) 7:5, 6:1

Querrey odlično pripravljen na Wimbledone
Ameriški teniški igralec Sam Querrey je zmagovalec turnirja v Queensu, ki velja za pripravljalni turnir za angleški Wimbledon. Sedmopostavljeni Američan je v finalu 714.000 evrov vrednega tekmovanja premagal rojaka Mardyja Fisha, boljši je bil s 7:6 (3) in 7:5. Querrey si je s to zmago zagotovil že tretji turnirski uspeh letos, potem ko je zmagal na trdi podlagi v Memphisu in na pesku v Beogradu, je tokrat slavil še na travi.

Queens, finale (ATP):

Sam Querrey (ZDA/7) : Mardy Fish (ZDA) 7:6 (3), 7:5

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.