Nov večer Bena Udriha

Foto: Žurnal24 Rona Artesta je na tekmi s klopi spremljal šestletni sin, ki mu je delil tudi na
Nov tekmovalni večer v severnoameriški košarkarski ligi je bil spet večer Bena Udriha, ki je s šestimi trojkami Sacramentu pomagal do zmage. Nesterovićev Toronto je izgubil, Brezec je poškodovan.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Portland : Toronto 101:96
Boston : Detroit 85:87
Milwaukee : Sacramento 89:102
Atlanta
: Miami 117:111*
Washington : Chicago 84:95
Charlotte
: Utah 98:92
Indiana
: Philadelphia 102:85
NY Knicks
: Cleveland 108:90
Memphis
: San Antonio 88:85
Minnesota : Golden State 98:111
Houston : Orlando 92:97
Dallas
: Phoenix 108:105
Seattle : New Orleans 93:107
*po podaljšku

Sredin večer v ligi NBA je spet pripadel 25-letnemu Benu Udrihu , ki v dresu Sacramenta blesti vse od novembrske menjave kluba. Najboljši strelec Udrihovih Kraljev je bil sicer s 26 točkami Ron Artest , ki ga je s klopi spremljal tudi šestletni sin Jeron, Udrih pa se je ustavil pri 24 točkah v 36 minutah in pol, pri tem pa je odlično metal za tri točke: v sedmih poskusih je zadel šestkrat, kar je tudi njegov najboljši dosežek v dresu Sacramento Kings. Po začetni seriji porazov v gosteh (0-9) je Sacramento tokratnih pet tekem na poti končal s tremi zmagami in dvema porazoma. "Serijo gostovanj, ki je že bila dobra, smo spremenili v odlično," je bil po novi zmagi navdušen trener Kraljev Reggie Theus. "Naučili smo se, kako zaključevati tekme."

Nasprotno kot Udrih pa se zmage spet ni mogel veseliti Rašo Nesterović , ki je s Torontom moral priznati premoč Portlanda na gostovanju. K osmi zaporedni zmagi Portlanda je 25 točk, devet podaj in osem skokov prispeval Brandon Roy , sicer pa je bila serija osmih zmag za Portlanda prva po sezoni 2001/2002. Toronto, ki je zmagal na petih od zadnjih šestih tekmah, je sicer ves čas sledil igri gostiteljev, ki so do zmage prišli šele v zaključku. Nesterović je v 12 minutah na parketu zbral osem točk in tri skoke, tekmo pa je začel v prvi postavi.


Rašo Nesterović © AFP

 
V sredo zvečer je bil delovni večer tudi za košarkarje Detroita , kamor se je pred kratkim preselil Primož Brezec , ki pa zaradi poškodbe ni zaigral. Detroit je na gostovanju v Bostonu zmagal in tako Celticsom zadal prvi poraz v njihovi dvorani.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.