Nov velik dvoboj na Camp Nou

Foto: EPA Fernando Torres Foto: EPA Barcelona, Atletico Foto: EPA Barcelona, Atletico Foto: EPA Barcelona, Atletico Foto: EPA Barcelona, Atletico Foto: EPA Barcelona, Atletico Foto: EPA Barcelona, Atletico Foto: EPA Barcelona, Atletico Foto: EPA Barcelona, Atletico Foto: EPA Barcelona, Atletico Foto: EPA Barcelona, Atletico Foto: EPA Barcelona, Atletico
V četrfinalu lige prvakov so bili tokrat na sporedu dvoboji med Barcelono in Atletico Madridom (2:1) ter Bayernom in Benfico (1:0).
Oglej si celoten članek

Precej več zanimanja kot nemško-portugalski dvoboj je pritegnil obračun dveh španskih klubov. Barcelona je gostila madridski Atletico z Janom Oblakom v vratih colchonerosov. Gostje slovijo po dobri obrambi, domači pa po silovitem napadu MSN. Lionel Messi, Luis Suárez in Neymar so dosegli 42 od 51 zadnjih golov Barcelone v ligi prvakov, kar znaša kar 82 odstotkov zadetkov Kataloncev v tem tekmovanju. Messi je bil v preteklosti še zlasti neugoden za Rojiblancos. Na 28 tekmah jim je zabil 25 zadetkov, trikrat je prišel do hat-tricka.

Barca v tokratni dvoboj sicer ni krenila z najboljšo popotnico, v zadnjem kolu španskega prvenstva jih je na Camp Nou z 2:1 premagal Real Madrid, ki je tako omogočil tudi Atleticu, da se je Barceloni približal na šest točk zaostanka v La Ligi. Domači so proti vratom gostom prvič sprožili v peti minuti, a je Messi z 20 metrov poslal žogo mimo leve Oblakove vratnice.

Argentinski zvezdnik, ki lovi svoj 500. gol v karieri, je še z lepšega položaja zgrešil v 13. minuti. Tokrat je poskusil z volejem v kazenskem prostoru, a je slabo zadel žogo in ta je nenevarno odletela v gol avt. Tam je končala tudi po strelu Neymarja, ki je prišel do neoviranega strela z glavo, a je okroglo usnje po odličnem predložku Danija Alvesa poletelo preko prečke.

Gostje povedli po golu Torresa

V 24. minuti je od daleč Antoine Griezmann sprožil prvi strel proti vratom gostitelje, a je zgrežil, že v naslednjem napadu pa so gostje povedli s prvim strelom v okvir vrat. Koke je poslal žogo skozi obrambo domačih, do nje je prvi pritekel Fernando Torres in jo med nogami Marc-Andréja ter Stegna poslal v mrežo. El Nino je zabil svoj 11. zadetek proti Barceloni.

V 32. minuti je iz težkega položaja nevarno streljal Griezmann, ter Stegen pa je s skrajnimi močmi žogo odbil v kot. Le štiri minute kasneje pa je bil izključen strelec edinega zadetka, Torres je prejel namreč svoj drugi rumeni karton. Kljub temu je Oblak šele v 41. minuti moral prvič posredovati, zanesljivo je zaustavil strel Javierja Mascherana od daleč. Že v naslednji minuti je slovenski čuvaj presekal nevarno podajo na Suareza. V sodnikovem podaljšku je z roba kazenskega prostora čez gol streljal še Neymar.

Silovit pritisk domačih

V 49. minuti je bila Barcelona blizu izenačenja. Neymar je podal v peterec, kjer si je Messi žogo najprej zaustavil s prsmi, nato pa je streljal s škarjicami, a le za las zgrešil gol. Pritisk Barcelone je bil izjemen, Neymar je v 51. minuti zadel prečko, štiri minute kasneje pa je Brazilec streljal z glavo naravnost v dobro postavljenega Oblaka. Ta je v naslednji minuti odlično zaustavil tudi strel Messija.

V 62. minuti je strel Neymarja za las švignil mimo vrat, v naslednji pa je klonila tudi Atleticova obramba. Po predložku je z volejem poiskusil Jordi Alba, ki pa je nastreljal Suareza, Urugvajec pa je podstavil nogo in poslal okroglo usnje za hrbet slovenskega čuvaja mreže. Ta je naslednič klonil v 74. minuti. Alves je na 11 metrih našel samega Suareza, ta pa je z glavo zadel za 2:1. To je bil napadalčev osmi zadetek na osmih tekmah.

Kasneje so domači še naprej pritiskali, a si prave priložnosti ob odločni Atleticovi obrambi niso priigrali.

Hitro vodstvo Bayerna

V Münchnu je Bayern povedel že v drugi minuti, to pa je bil tudi edini zadetek na dvoboju. Po natačnem predložku Juana Bernata je žogo v mrežo poslal Arturo Vidal. Čilenec je tako poskrbel, da je Pep Guardiola postal šele peti trener v zgodovini lige prvakov, ki se lahko pohvali, da so njegove ekipe zabile 200 zadetkov. Pred Kataloncem, ki bo v naslednji sezoni vodil Manchester City, so še Sir Alex Ferguson (326 golov), Arsene Wenger (270), Carlo Ancelotti (241) in Jose Mourinho (234).

V prvem polčasu je bil Bayern še naprej boljši, izjemno priložnost pa je zamudil Thomas Müller, ki je bil sam ob voleju, a je žogo poslal v tokrat odličnega vratarja Edersona. Nevarno je z glavo kasneje še enkrat zapretil Vidal, ki je žogo najprej poslal v tla, nato pa se je ta odbila preko gola.

V drugem polčasu je bil dvakrat blizu izenačenja Jonas. Najprej se je odlično otresel branilca Davida Alabe, a je njegov strel zaustavil Manuel Neuer, v drugo pa je bilo okroglo usnje že na poti v mrežo, a je zadelo Javija Martineza. Na drugi strani se je Ederson izkazal ob strelu Francka Ribéryja, Robert Lewandowski pa se v 89. minuti, ko je sam prišel pred brazilskega vratarja, ni odločil za strel, ampak je s podajo iskal Philippa Lahma, ki pa žoge ni ujel.

Liga prvakov, četrtfinale, prve tekme:

Barcelona : Atletico Madrid  2:1 (0:1)
Suarez 63., 74..; Torres 25.

Bayern : Benfica  1:0 (1:0)
Vidal 2.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:34 6. April 2016.

    Barca z DVEMA igralcema več !! eden je sodnik !!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.