Nov vrhunski rezultat Jakova Faka

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Fillon Maillet dobil še zasledovanje, Fak osmi.
Oglej si celoten članek

Francoz Quentin Fillon Maillet je dobil tudi zasledovalno biatlonsko tekmo za svetovni pokal v Novem mestu na Češkem. Za osem sekund je Francoz ugnal prvega biatlonca sezone Norvežana Johannesa Thingnesa Boeja, svetovni prvak Francoz Emilien Jacquelin, ki je zgrešil le en strel, je bil tretji.

Zelo dobro je vnovič nastopil Jakov Fak, ki je bil 100-odstoten na prvih treh streljanjih, na zadnjem postanku pa zgrešil tretji strel in osvojil osmo mesto.

Miha Dovžan je moral v kazenski krog dvakrat in napredoval s 37. na 34. mesto ter še devetič v sezoni osvojil točke svetovnega Pokala, Rok Tršan pa je imel zelo nemirno roko in po osmih kazenskih krogih zdrsnil na 59. mesto.

V končnici tekme je bila za zmago v igri šesterica tekmovalcev, z zadnjem streljanjem pa sta brez napake opravila le Francoza Jacquelin in Fillon Maillet. A Jacquelin ni v najboljši tekaški formi, kar je za drugo mesto izkoristil Boe in utrdil vodstvo v skupnem seštevku pred sklepnimi tekmami prihodnji teden v Östersundu.

Še vedno pa se obeta napet boj z danes četrtouvrščenim rojakom Sturlo Holmom Laegreidom, saj bodo najboljšim zaradi posebnosti koronske sezone in spremenjenih pravilnikov črtali po nekaj najslabših izidov. Teoretično ju ob črtanju najslabših izidov loči le 36 točk.

Jakov Fak je bil vnovič zelo prepričljiv na strelišču, v smučini pa mu manjka delček energije. Tekmo je začel na 10. mestu, a bil po polovici tekme kljub vsem zadetim strelom še vedno deseti. Tudi v končnici se kljub ničli ni boril za mesto na stopničkah. A vnovič se je prebil med deseterico, ki je v tem trenutku očitno njegov domet.

"Tudi danes sem skušal biti čim bolj natančen na strelišču, a ob mojem streljanju je bilo precej vetrovno. Že na prvih leže, pa tudi na zadnjem, kjer sem imel nekoliko težav, da lepo pomerim v tarčo. Zgrešil sem en strel in s tem poslabšal pozicijo za zadnji krog. Z malo hitrejšim streljanjem bi se morda lahko boril za sedmo ali šesto mesto. Kljub temu sem zadovoljen z uvrstitvijo, glede na to, da nisem bil najhitrejši na progi," je po tekmi povedal Fak.

* Izidi:
- moški, zasledovalno (12,5 km):
 1. Quentin Fillon Maillet (Fra)    28:46,7/2
 2. Johannes Thingnes Boe (Nor)      +  8,0/2
 3. Emilien Jacquelin (Fra)            14,6/1
 4. Sturla Holm Laegreid (Nor)         18,1/2
 5. Lukas Hofer (Ita)                  23,4/2
 6. Tarjei Boe (Nor)                   25,8/2
 7. Antonin Guigonnat (Fra)            43,4/2
 8. Jakov Fak (Slo)                  1:05,1/1
 9. Johannes Dale (Nor)              1:14,8/4
10. Matvej Jelisejev (Rus)           1:19,3/1
...
34. Miha Dovžan (Slo)                3:12,5/2
59. Rok Tršan (Slo)                  7:41,8/8

- skupni vrstni red v svetovnem pokalu:
 1. Johannes Thingnes Boe (Nor)          1011 točk
 2. Sturla Holm Laegreid (Nor)            986
 3. Quentin Fillon Maillet (Fra)          872
 4. Tarjei Boe (Nor)                      855
 5. Johannes Dale (Nor)                   809
 6. Emilien Jacquelin (Fra)               776
 7. Sebastian Samuelsson (Šve)            757
 8. Lukas Hofer (Ita)                     678
 9. Martin Ponsiluoma (Šve)               657
10. Jakov Fak (Slo)                       644
...
44. Miha Dovžan (Slo)                     107
76. Klemen Bauer (Slo)                     17
80. Rok Tršan (Slo)                        14
88. Alex Cisar (Slo)                        5
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.