Nova Bonifika, stari problem: poraz!

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Reuters Kaladze (desno) v dvoboju med Boštjanom Cesarjem in soigralcem. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Anže Petkovšek Marko Šuler (levo) je eden izmed tistih, ki se s premijami in ostalimi stvarmi o Foto: Žurnal24 Tako kot za tekme košarkarske Olimpije se bodo tudi za tekme nogometne reprezent Foto: Žurnal24 Milivoje Novaković, ki bo ta mesec dopolnil 32 let, razmišlja o reprezentančnem Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Slovenija Gruzija Foto: Žurnal24 Slovenija Gruzija Foto: Žurnal24 Slovenija Gruzija Foto: Žurnal24 Slovenija Gruzija Foto: Žurnal24 Slovenija Gruzija Foto: Žurnal24 Slovenija Gruzija Foto: Žurnal24 Slovenija Gruzija Foto: Žurnal24 Slovenija Gruzija Brečko Foto: Anže Petkovšek Slovenija Gruzija Novakovič Foto: Žurnal24 Slovenija Gruzija Foto: Žurnal24 Slovenija Gruzija kek
Slovenska nogometna reprezentanca je na koprski Bonifiki doživela boleč poraz proti Gruziji, s katerim je zaključila fantastično tekmovalno leto 2010. Gol Boštjana Cesarja izničili napaki Bojana Jokića.
Oglej si celoten članek

Primorsko prekletstvo ni bilo izgnano niti v sredo zvečer, ko je nogometna reprezentanca Slovenije na prenovljeni Bonifiki izgubila z Gruzijo in nadaljevala negativni niz rezultatov na tekmah ob Obali in okolici. V luči odstopa predsednika Nogometne zveze Slovenije Ivana Simiča je to precej kisel zaključek sicer fantastičnega leta 2010, ki bo odšlo v anale slovenskega nogometa. En slab večer še ne more pokvariti vsega, kar so v vseh teh letih gradili fantje in njihov selektor Matjaž Kek.

V večeru, ko nihče ni razmišljal o nogometu, je Slovenija tekmo z Gruzijo začela poletno. Od prve minute je tekmo reprezentance prvič v karieri začel Armin Bačinović, medtem ko je njegov klubski kolega Josip Iličić po dolgem času obsedel na klopi za rezerve. Prvo veliko priložnost, ne tudi zadnje, je v 25. minuti zastreljal Milivoje Novakovič, ki je po akciji Valterja Birse in podaji Miša Brečka iz neposredne bližine streljal v gruzijskega vratarja. Napadi Slovencev so se v hladnem koprskem večeru kar vrstili, po levi pa sta bila Birsa in Bačinović praktično nezaustavljiva. Prav Bačinović je precej "italijansko" izsilil enajstmetrovko v 40. minuti, a je vratar Giorgi Loria kot tudi skozi celoten večer prebral namere Novakoviča in mu strel ubranil.

Selektor Kek je drugi polčas začel s precej spremenjeno zasedbo, v kateri so priložnost od prve minute nadaljevanja dobili Iličić, Tim Matavž in Aleksander Radosavljevič. Na zasluženi preboj gruzijske obrambe ni bilo treba dolgo čakati, saj je Iličić po podaji iz kota našel Boštjana Cesarja, ki je zabil za vodstvo. Slovenci so povsem nadzirali potek tekme, Andraž Kirm pa je s pravo raketo prestavil gruzijska vrata v 63. minuti. Nato pa so sledile črne minute Bojana Jokića, ki je v dveh zaporednih napadih podaril žogo gostom, ki so zadeli iz praktično edinih priložnosti. Slovenci do konca niso zmogli doseči vsaj izenačujočega gola, tako da se je Bonifika po tekmi z Urugvajem pred leti znova praznila sklonjenih glav ...

Izjavi po tekmi:

Matjaž Kek, selektor Slovenije:
estitam gostom za zmago. Imeli smo veliko priložnost, čeprav smo potrebovali veliko časa, da smo sestavili pravo igro. Potem smo povedli, nato pa 'black out', dve podaji tekmecem in dva dobljena gola. Poskusili smo vse, da se vrnemo, toda ni šlo. Padec koncentracije – individualne napake se dogajajo, danes so se pač Bojanu Jokiću – je bržčas tudi posledica vsega, kar se dogaja okrog nas. Je pa to dobro opozorilo. Slovenska vrsta je igrala dobro in navduševala, ko je bila čista glava, ko je bila enotnost. Moje osebno mnenje je, da lahko le tako funkcioniramo. Zelo sem razočaran, ne samo zaradi poraza. Danes je bilo vsega preveč. To mora pustiti neke posledice. Dobro, da je zdaj dva meseca in pol premora. Ni normalno, da predsednik zveze odstopi dve uri pred tekmo. To je odraz stanja v zadnjem času. Ni pa to tisto, kar je odločilo na igrišču. Za nami je uspešno leto, na koncu pa smo si dali klofuto. Upam, da nas je to streznilo. Počasi imam vsega dovolj. Jaz bom poskrbel, da bo na igrišču vse urejeno, odgovorni na drugih položajih pa naj poskrbijo za drugo."

Temuri Kecbaia, selektor Gruzije:
"Igrali smo proti zelo dobri ekipi. Slovenija je bila v polju boljša, toda mi smo se trudili vseh 90 minut, imeli nekaj priložnosti in jih tudi izkoristili. Čestitam igralcem, saj so res pokazali srčno predstavo proti res zelo dobri ekipi Slovenije. Zelo sem zadovoljen z današnjo zmago in upam, da bomo to ponovili še na prihodnjih tekmah."

Prijateljska tekma, stadion Bonifika, Koper:

Slovenija : Gruzija 1:2 (0:0)
Cesar (51); Guruli (67), Ananidze (68)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.