Nova dobra uvrstitev Ilke Štuhec, zmaga za Sofio Goggia

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je na smuku v švicarski Crans Montani zasedla deveto mesto. Zmagala je Sofia Goggia. Preizkušnjo je zaznamovalo sneženje in megla.
Oglej si celoten članek

Ilka Štuhec je odličnim smukaškim uvrstitvam v tej sezoni dodala nov dober dosežek, in sicer deveto mesto v Crans Montani. Smuk, ki se je zaradi slabega vremena začel z zamudo, je potekal v zahtevnih razmerah. Najprej se je na progo spustila gosta megla, ko se je ta vsaj malce razkadila, je začelo še snežiti, tako da pogoji niso bili pisani na kožo Ilki Štuhec, ki ima rada bolj ledene proge ob dobri vidljivosti. 

Ilka je precej časa pustila na vrhu proge, medtem ko ji je spodnji del odlično uspel, a ji je za stopničke oz. tretje mesto na koncu zmanjkalo 32 stotink sekunde. Izjemno hitra je bila v spodnjem delu tudi Italijanka Sofia Goggia, ki je prav v zadnjih dveh sektorjih izničila zaostanek za Ragnhild Mowinckel – ta je na koncu vpisala četrto mesto s 43 stotinkami sekunde zaostanka – in se veselila nove smukaške zmage.

Na drugo mesto je s startno številko 21 prišla rojakinja Sofie Goggia – Federica Brignone, in sicer z vsega 15 stotinkami sekunde zaostanka. Tudi na tretjem mestu veliko presenečenje, in sicer se je nanj z visoko startno številko (26) prebila Francozinja Laura Gauche (+0,41). Tako Brignonejeva kot Gauchejeva sta sicer nastopili ob boljši vidljivosti, saj se je sneženje v nadaljevanju umirilo.

Ilka Štuhec je na devetem mestu zaostala 73 stotink sekunde. 

30-letna Goggia je s svojo 22. zmago v svetovnem pokalu naredila morda že odločilni korak k četrtemu smukaškemu kristalnemu globusu. Prva izzivalka, tj. Ilka Štuhec (401 točk), na drugem mestu za Goggio zaostaja že za 179 točk. Do konca sezone sta le še dva smuka (v igri je torej še 200 točk), in sicer v Kvitfjellu na Norveškem in na finalu sezone v Soldeuu v Andori.

Končni vrstni red, smuk v Crans Montani:

1. Sofia Goggia (Ita) 1:26,81
2. Federica Brignone (Ita) + 0,15
3. Laura Gauche (Fra) + 0,41
4. Ragnhild Mowinckel (Nor) + 0,43
5. Joana Hählen (Švi) + 0,62 
6. Priska Nufer (Švi) + 0,65
7. Laura Pirovano (Ita) + 0,70
8. Michelle Gisin (Švi) + 0,72
9. Ilka Štuhec (Slo) + 0,73
10. Mirjam Puchner (Avt) + 0,78

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:10 26. Februar 2023.

    Oh ne pa, že spet I.Š.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.