Nova kanadska okrepitev za zmaje

Foto: HDD Telemach Olimpija
Foto: HDD Telemach Olimpija
V Ljubljano je pripotoval vratar Olivier Roy. Skupaj z njim je prispel še en Kanadčan, ki bo v novi sezoni nosil zeleno-beli dres. Enoletno pogodbo s HDD Telemach Olimpija bo jutri podpisal Stefan Chaput.
Oglej si celoten članek

Stefan Chaput, 27-letni center iz Montreala, je bil leta 2006 s strani Caroline Huricanes izbran na naboru lige NHL kot skupno 153. izbor (v petem krogu drafta). Lahko se pohvali, da je nastopal za kanadsko reprezentanco v kategorijah do 17 in 18 let.

V sezoni 2006/07 je z ekipo Lewiston Maineiacs, pri njej je prebil štiri leta, osvojil ligo QMJHL (Quebec Major Junior Hockey League), kasneje pa je nastopal za vrsto klubov v ligi AHL (Albany River Rats, Charlotte Checkers, Syracuse Crunch, Providence Bruins, Hamilton Bulldogs ter Utica Comets). Skupno je v tem tekmovanju odigral 217 tekem, na katerih je dosegel 89 točk (29+60).

V začetku leta 2014 se je preselil v Evropo. Okrepil je nemškega drugoligaša Ravensburg Towerstars. V DEL2 je nastopal tudi minulo sezono. Bil je prvi strelec moštva Dresdner Eislöwen, za katerega je na 46 odigranih tekmah dosegel 55 točk (20+35).

V Ljubljano je pripotoval skupaj z novim vratarjem Olimpije Olivierjem Royjem. Tretji Kanadčan, Guillaume Desbiens, bo v Slovenijo prišel jutri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.