Nova kolajna za Slovenijo na EP

Foto: Profimedia Luka Potočar
Luka Potočar evropski podprvak v težavnostnem plezanju.
Oglej si celoten članek

Slovenski športni plezalec Luka Potočar je v Münchnu postal evropski podprvak v težavnostnem plezanju. Dvajsetletni Jeseničan je v današnjem finalu na evropskem prvenstvu v športnem plezanju osvojil drugo mesto. Predenj pa se je uvrstil le češki as Adam Ondra.

To je tretje slovensko odličje, tretje v športnem plezanju, na letošnjem združenem evropskem prvenstvu devetih športov, ki poteka v bavarski prestolnici.

Janja Garnbret je dvakrat zlata, osvojila je naslova evropske prvakinje, najprej v soboto v težavnostnem plezanju in nato danes še v balvanskem plezanju.

Najboljša Novo zlato na EP za Garnbretovo

Potočar je osvojil svojo še drugo kolajno na velikih tekmovanjih. Lani v Moskvi je kot prvi Slovenec v moški konkurenci osvojil srebro v disciplini težavnost, ki je Potočarjeva primarna disciplina. V Münchnu je v balvanih nastopil v polfinalu in zasedel 14. mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.