Nova lekcija za Celjane

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Dragan Gajić se je med tednom vrnil v ekipo Celja in prikazal zelo dobro predsta Foto: Žurnal24 Tudi Uroš Zorman je napovedal svojo udeležbo na dobrodelni tekmi. (Foto: Gregor Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Uroš Zorman ni več kapetan rokometašev Celja PL. (Foto: Gregor Katič)
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so bili po porazu proti Barceloni tudi v 4. kolu Lige prvakov deležni prave rokometne lekcije, ki so jim jo odčitali igralci Kiela in v Zlatorogu slavili s 34:28.
Oglej si celoten članek

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v četrtem kolu Lige prvakov (skupina A) na domačem igrišču izgubili z nemškim Kielom z 28:34 (10:18). Celjska zasedba bo v naslednjem kolu gostovala pri francoskem Chamberyju, tekma pa bo 21. novembra.

V "skupini smrti" je bil dan presenečenj. Poljski Vive Targi Kielce je remiziral z nemškim Rhein-Neckar Löwnom, francoski Chambery je ugnal slovito Barcelono, le obračun v slovenskem knežjem mestu se je končal po pričakovanju - z zanesljivo zmago nemškega Kiela. Velikan evropskega rokometa je v dvorani Zlatorog dokazal svojo veličino, slovenski prvak se mu je enakovredno zoperstavil le v prvi četrtini tekme, v preostalem času pa je na parketu kraljeval dvakratni prvak lige prvakov, trikratni zmagovalec evropskega pokala EHF in 16-kratni nemški prvak.

Celjski strateg in "oče" velikega Kiela Zvonimir Serdarušić - na njegovi klopi je preživel kar 15 let - je svoje varovance pred tekmo opozarjal na zbranost pri zaključnih strelih, a ti so že v uvodnih treh minutah zapravili kar dve stoodstotni priložnosti. Obakrat se je izkazal eden najboljših vratarjev na svetu, Francoz Thierry Omeyer, ki je Petru Metličiću in Carlosu Prietu ubranil "čista meta", le minuto zatem pa so Celjani zaostajali za tri gole (1:4).

Celjani so navkljub poraznemu uvodu v nadaljevanju vendarle naredili preobrat, soigralce pa sta iz sivine povlekla kapetan Uroš Zorman in vratar Mirko Alilović. Prvi je z nekaterimi bliskovitimi akcijami ter učinkovitimi in atraktivnimi akcijami praktično sam ujel Nemce, drugi pa je nanizal nekaj bravuroznih obramb. V osmi minuti je Momir Rnić soigralce popeljal do vodstva s 5:4. Slovenski prvak je bil povsem enakovreden Kielu do 15. minute, v nadaljevanju pa je vajeti igre v svoje roke prevzela mednarodno pisana nemška zasedba.

Islandski trener na nemški klopi Alfred Gislason je z nekaterimi menjavami osvežil igro svoje zasedbe, ki je z granitno obrambo povsem paralizirala slovensko igro. Ta je v drugi polovici prvega polčasa zaigrala zares zmedeno, streli iz neizdelanih strelov so bili lahek plen za Omeyerja, njegovi soigralci pa so v napadu - bodisi na postavljeno domačo obrambo ali pa iz hitrih nasprotnih napadov - kot za stavo "luknjali" celjsko mrežo in na odmor odšli z velikansko prednostjo osmih golov (18:10).

Visok zaostanek po prvih tridesetih minutah tekme je povsem demotiviral Celjane, v nadaljevanju je bila njihova predstava brez glave in repa. Rokometaši iz Kiela so se z gostitelji poigravali kot z majhnimi otroci, ki šele spoznavajo rokometno abecedo. Nemočna predstava domačih rokometašev je močno razburila celjske gledalce, ki so v drugi polovici tekme večkrat pošteno izžvižgali njihove blede poteze in le nemotiviranim Nemcem se lahko zahvalijo, da niso doživeli prave katastrofe, blamaži pa se niso mogli izogniti.

Izjave po koncu srečanja:

Zvonimir Serdarušić, trener Celja Pivovarne Laško:
"Čestitam Kielu. Ni kaj filozofirati, videli ste, da je bilo samo vprašanje, kolikšna bo razlika. Moja ekipa je sicer želela in se trudila po najboljših močeh. Pri izidu 12:8 smo imeli nekaj slabih minut, tedaj se je Kiel že odlepil. Skušali smo igrati hitreje, kar pa je proti Kielu samomorilsko. V drugem polčasu smo imeli nekaj priložnosti za znižanje, a nam je tudi to preprečil odlični Omeyer. Igralcem nimam kaj očitati, prepričan sem, da so dali vse od sebe."

Alem Toskić, igralec Celja Pivovarne Laško:
"Rezultat pove vse. Borili smo se, a na koncu se ni izšlo. Težko smo prihajali do gola, pa še takrat je bil Omeyer prevelika ovira. Na terenu smo dali vse od sebe, za uspeh proti Kielu se mora 'poklopiti' vse, predvsem pa bi mi potrebovali odlično igro. S takšno ekipo se je zelo težko kosati."

Alfred Gislason, trener Kiela:
"Zadovoljen sem z našo igro. Moštvo je pokazalo dobro predstavo, dobro je delovala obramba, predvsem pa je bil odličen naš vratar. Na začetku so Celjani pritisnili, vendar smo nato našli rešitev za njihovo igro. Na koncu sem zelo zadovoljen z našo predstavo."

Momir Ilić, igralec Kiela:
"Pričakoval sem težko tekmo, a tudi to, da bo izid bolj izenačen do konca tekme, saj Celje ponavadi doma igra zelo dobro. Na našo srečo se je razpletlo drugače, še bolje za nas, tako da smo na koncu brez težav dosegli odličen rezultat."

Liga prvakov, 4. kolo:

Skupina A:

Celje Pivovarna Laško : Kiel 28:34 (10:18)
Rnić 6, Vugrinec, Zorman in Gajić 4; Palmarsson 7, Klein in Jicha 5

Vive Targi Kielce : Rhein-Neckar Löwen 23:23 (12:12)
Stojković 5; Gensheimer 7, Bielecki 5

Chambery
: Barcelona 27:26 (14:12)
Bašić 9, Roine 6; Sorhaindo, Romero in Rocas 4

Lestvica: 1. THW Kiel 7 točk, 2. Rhein-Neckar Löwen 7, 3. Chambery Savoie 4, 4. Barcelona 3, 5. Celje Pivovarna Laško 2, 6. Vive Kielce 1

Skupina B:

HSV Hamburg : Sävehof 33:24 (16:14)
Lacković 6, M. Lijewski 5; Jakovsson in Stenbäcken 5

Veszprem : Kolding 31:28 (13:16)
Vujin in Perez 7, Koražija 0; Christiansen 9

Tatran Prešov : Montpellier 31:33 (16:17)
Antl 4; Guigou 8, Bojinović 6, Kavtičnik ni igral

Lestvica: 1. Veszprem 8 točk, 2. Kolding 6, 3. Montpellier 4, 4. HSV Hamburg 4, 5. Sävehof 2, 6. Tatran Prešov 0

Skupina C:


Čehovski Medvedi : Kadetten Schaffhausen 38:35 (21:15)
Kovalev in Šelmenko 5; Patrail in Jurca 6

Valladolid : Pick Szeged 26:23 (13:11)
Gurbindo 6, Sierra-Alonso 4, Bilbija 3; Sulc 7

Aalborg : Dinamo Minsk 33:29 (11:16)
Kjelling 10, Jensen in Lennartsson 7; Atman, Kazhaneuski in Onufryienko 5

Lestvica: 1. Čehovski Medvedi 7 točk, 2. Valladolid 7, 3. Pick Szeged 4, 4. Aalborg 3, 5. Dinamo Minsk 2, 6. Kadetten Schaffhausen 1

Skupina D:

Constanta : Bosna Sarajevo 26:25 (16:12)
Toma 7, Čepregi 4; Međić 6, Karačić 5, Pucelj 0

Croatia osiguranje Zagreb : Ciudad Real 30:30 (14:14)
Valčić 7, Špiler 6; Entrerrios 6, Canellas, Guardiola in Lazarov 4

Flensburg-Handewitt : St. Peterburg 34:22 (17:14)
Mogensen 9, Jensen in Hansen 6; Nasyrov 6, Shindin 5

Lestvica:
1. Ciudad Real 7 točk, 2. Flensburg-Handewitt 6, 3. Croatia osiguranje 6, 4. Constanta 2, 5. St. Peterburg 2, 6. Bosna Sarajevo 1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.