Nova navdušujoča igra Nesteroviča

Foto: Žurnal24 Nesterovič je z 18 točkami in osmimi skoki dokazal, zakaj igra v ligi NBA.
Rašo Nesterovič ob odstotnosti Chrisa Bosha še naprej navdušuje v dresu Raptorsov, proti Lakersom je v torek zvečer dosegel 18 točk, osem skokov, podaji in blokado. A je izgubil.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

LA Lakers : Toronto 117:108
Phoenix : Memphis 132:111
Washington : Milwaukee 105:97
Indiana : Seattle 114:107
Minnesota : Portland 96:103
Chicago : Utah 108:96

V torek so v Staples Center k Los Angeles Lakersom in Saši Vujačiču pripotovali Toronto Raptorsi z Rašom Nesterovičem in Primožem Brezcom . Gostitelji so bili na krilih Kobeja Bryanta za kanadsko moštvo prevelik zalogaj in so za obstanek na prvem mestu zahodne konference zmagali s 117:108. A jih zdaj čaka niz štirih zelo težkih gostovanj, pri New Orleans Hornetsih , Houston Rocketsih , Dallas Mavericksih in Utah Jazzih , ko se bo pokazalo kako daleč lahko seže letošnje moštvo Lakersov. Prvo ime večera je bil znova Kobe Bryant, ki je dosegel 34 točk (10 v zadnjih osmih minutah) ter po sedem podaj in skokov. K zmagi Jezernikov je občutno pripomogel še Lamar Odom z 20 točkami in devetimi skoki, znova pa je pomembno prispeval Saša Vujačič. V 17 minutah na parketu je zbral 8 točk, sedem minut pred sireno je zadel trojko za vodstvo s 97:86, kar zatem ni bilo več ulovljivo. Že res, da je bil prvi strelec Raptorsov T. J. Ford z 28 točkami, a ja za nas pomembneje, da svoje najboljše igre v svoji NBA karieri kaže Rašo Nesterovič . Ob vnovični odstotnosti Chrisa Bosha je Rašo kraljeval pod košem 39 minut (začel je v prvi peterki) ter zbral 18 točk, osem skokov, dve podaji in blokado. Štiri minute je igral drugi Slovenec v dresu Toronta Primož Brezec, dosegel je tri točke. Na desetih letošnjih srečanjih brez Bosha so Raptorsi sedemkrat izgubili.

Amare Stoudimire je bil pod košem močnejši od Jasona Collinsa. © AFP

 
Torkov večer v ligi NBA večjih presenečenj ni prinesel. Washington Wizzardsi so premagali Milwaukee Buckse , Indiana Pacersi Seattle Supersonicse , Portland Trail Blazersi so bili za sedem boljši od Minnesote Timberwolvesov , Phoenix Sunsi pa so s 133:11 odpravili Memphis Grizzliese . V Arizoni je bil prvi igralec večera Amare Stoudimire , ki je v 30 minutah dosegel 29 točk in 13 skokov. Sunsi so imeli 60 odstoten met in so prvič po prihodu Shaquillea O`Neal dobili dve tekmi v nizu. Shaq je tokrat igral le 17 minut in enkrat uspešno vrgel na koš. Za edino presenečenje večera so poskrbeli Chicago Bullsi , ki so s 108:96 premagali Utah Jazze, in so zdaj le zmago za osmim mestom v vzhodni konferenci, ki še pelje v končnico. Prvi igralec Bullsov je bil nekdajni Cavaliers Drew Gooden , ki je zbral zanj to sezono rekordnih 24 točk in deset skokov.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.