Nova odlična uvrstitev Bucikove

Foto: Epa
Foto: Epa
Vlhovi zmaga v Areju in skupno vodstvo, Bucikova 7., Slokarjeva 15.
Oglej si celoten članek

Petra Vlhova je zmagovalka slaloma za svetovni pokal alpskih smučark pod žarometi v Areju na Švedskem. Slovakinja je z 12. slalomsko zmago v svetovnem pokalu prevzela mesto vodilne v skupnem seštevku zime. V finalu sta nastopili dve Slovenki, ki sta se uvrstili med petnajsterico. Ana Bucik je bila sedma (+1,91), Andreja Slokar 15. (+3,16).

Vlhova je vodila že po prvem delu slalomske preizkušnje v Areju, v finalu pa je odbila vse napade konkurentk ter slavila za pomembne točke v boju za veliki kristalni globus s Švicarko Lar Gut-Behrami in v boju za slalomski seštevek. Gut-Behramijeva, ki v slalomih ne tekmuje, po novem za Vlhovo v boju za seštevek zime zaostaja 64 točk.

Legenda Zadnji Slovenec z zmago na vitranški strmini

Drugo mesto je na slalomu osvojila Avstrijka Katharina Liensberger (+0,20), tretja je bila Američanka Mikaela Shiffrin (+0,64).

Več sledi ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.