Nova okrepitev svetovni in olimpijski podprvak

Foto: Profimedia Marko Simonović
Še en košarkar je podpisal za ljubljanski klub.
Oglej si celoten članek

Iz Cedevite Olimpije so sporočili, da so igralski kader okrepili s Srbom Markom Simonovićem, ki je v minuli sezoni nosil dres ruskega Zenita. Triintridesetletni krilni košarkar je podpisal dveletno pogodbo. Podrobnosti sodelovanja s članom idealne peterke lige Aba v pretekli sezoni klub v svojem sporočilu za javnost ni razkril.

Simonović je svojo člansko kariero začel v dresu Smedereva, nato pa nanizal nekaj sezon v moštvih, ki so nastopala zgolj v srbskem državnem prvenstvu, kot so Lavovi iz Beograda ter Egronom iz Niša. V sezoni 2006/07 ga je pot prvič zanesla v tujino, kjer je zaigral za Oostende.

Sledil je povratek v domovino v vrste takrat močnega Hemofarma. Od tam se je leta 2008 preselil k podgoriški Budućnosti, za katero je nastopal tri sezone. Sezono 2011/12 je prebil pri berlinski Albi, nato pa je sledila selitev v Crveno zvezdo. Z beograjskim klubom je dvakrat osvojil ligo Aba. Vmes je nosil dres francoskega Pau-Ortheza, po vrhu lige Aba pa je s Crveno zvezdo posegel leta 2016 in 2017. V njegovi zadnji sezoni je bil izbran tudi v najboljšo peterko regionalnega tekmovanja, v povprečju pa je v 21,4 minutah dosegal 10,2 točki, 2,3 skoke in 1,0 podajo na obračun.

Svoj pečat je Simonović pustil tudi v srbski reprezentanci, s katero je leta 2014 na svetovnem prvenstvu v Španiji postal svetovni podprvak, leta 2016 na olimpijskih igrah v brazilskem Riu de Janeiru pa tudi olimpijski podprvak. Obakrat je bila od Srbov močnejša reprezentanca Združenih držav Amerike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.