Nova pogodba za Lewisa Hamiltona

Foto: Epa lewis hamilton
Štirikratni svetovni prvak še naprej član srebrnih puščic.
Oglej si celoten članek

Britanec Lewis Hamilton je danes pred dirko za VN Nemčije v formuli 1 za dve leti podaljšal sodelovanje z ekipo Mercedes, kar pomeni, da bo štirikratni svetovni prvak z moštvom do konca sezone 2020. Hamiltonova pogodba je po poročanju agencij vredna 40 milijonov funtov na sezono, s čimer ohranja status najboljše plačanega britanskega športnika.

"Mercedes-AMG Petronas in Lewis Hamilton sta danes objavila dogovor o dveletnem podaljšanju pogodbe za sezoni 2019 in 2020," so pri Mercedesu zapisali v sporočilu za javnost.

Triintridesetletni Britanec je pri Mercedesu vse od leta 2013, s to ekipo pa je osvojil tudi tri od svojih štirih naslovov svetovnega prvaka. Enega ima z McLarnom (2008).

V tej sezoni svetovnega prvenstva F1 Hamilton ta čas za osem točk zaostaja za Ferrarijevim dirkačem, Nemcem Sebastianom Vettlom.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.