Nova pravila glede izključitve s Toura

Foto: Epa
Moštva, ki so imela na prvem testiranju pozitivnega člana, si lahko nekoliko oddahnejo.
Oglej si celoten članek

Na kolesarski dirki po Franciji so organizatorji preizkušnje (Aso) v sodelovanju s francosko vlado podali izjavo, v kateri je zapisano, da se pozitivni primeri v drugem valu testiranj v ponedeljek ne bodo seštevali s tistimi iz prvega vala ob prvem prostem dnevu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

To pomeni, da si lahko v moštvih Ineos Grenadiers, Mitchelton-Scott, Ag2r La Mondiale in Cofidis vendarle malce oddahnejo pred naslednjimi testi, ki jih bodo opravili v ponedeljek na drugi prosti dan Toura.

Omenjena moštva so ob prvih testiranjih imela člana moštva, ki je bil pozitiven na novi koronavirus, s čimer so bili le še za en pozitivni izvid oddaljeni od izključitve s Toura. Temu zdaj ne bo tako, kot je za Cyclingnews potrdil organizator dirke.

"V ponedeljek bomo znova z ničle začeli šteti izvide testiranj za vse ekipe, vseeno pa ob novem pozitivnem primeru pred ponedeljkom v enem od štirih moštev, ki so imela prisoten covid-19, sledi izključitev," so še pojasnili pri Asu.

Pred tem je veljalo pravilo, da ob dveh pozitivnih izidih na novi koronavirus sledi izključitev, ne glede na to, kdaj so bili testi med dirko opravljeni.

Po novem pravilu pa imajo ekipe, ki so na Tour prišle z največ 30 osebami vključno s kolesarji in na dirki delujejo v svojih mehurčkih, vendarle več manevrskega prostora.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.