Nova se je obrisal pod nosom

Foto: EPA
Foto: EPA
Na prvi tekmi 21. kola Bundeslige so se zmage veselili nogometaši Wolfsburga. Borussia (D) ne kiksa - kot Bayern je slavila tudi ona. Köln je v nedeljo gostil Hamburger in brez zmage ostal v 88. minuti, ko je zadel Paolo Guerrero.
Oglej si celoten članek

Nogometaši HSV Hamburger še naprej nadaljujejo s sijajnimi predstavami, odkar je krmilo moštva prevzel Thorsten Fink. Na 12 tekmah so namreč le dvakrat ostali brez ene same točke. Tokrat so z 1:0 v gosteh ugnali Kőln.

Srečanje je v 88. minuti po akciji Mladena Petrića odločil Paolo Guerrero. Gol Hamburgerja je sicer visel v zraku, saj so v zadnjih 20 minutah silovito pritisnili na vrata Michaela Rensinga. Milivoje Novaković je za poražence odigral celotno srečanje, medtem ko Mišo Brečko zaradi rdečega kartona na prejšnjem srečanju še ni kandidiral za nastop.

Borussia (D) se ne pusti ujeti Bayernu

Vodilno moštvo Bundeslige Borussia (D) je zadržalo dve točki (46) prednosti pred Bayernom (44). Lanski prvaki so z golom Šindžija Kagave tik pred glavnim odmorom premagali Bayer z 1:0, medtem ko so Bavarci z 2:0 zmagali proti Kaiserslauternu. Prvi gol in svojega 18. v sezoni je zabil najučinkovitejši strelec nemških igrišč Mario Gomez, Thomas Müller pa je z glavo priskrbel drugega.

Nemška liga, 21. kolo:

VfL Wolfsburg : Freiburg 3:2 (2:2)
Jiracek (5, 61), Marcel Schäfer (14); Flum (11), Caligiuri (38)  

Borussia Dortmund : Bayer Leverkusen 1:0 (1:0)
Kagava (45)

Bayern : Kaiserslautern 2:0 (2:0)
Gomez (6), Müller (30)

Werder : Hoffenheim 1:1 (0:1)
Arnautović (90); Vestergaard (4)

Mainz : Hannover 1:1 (1:0)
Zidan (7); Sobiech (90)

Stuttgart : Hertha 5:0 (4:0)
Ibisević (25, Harnik (28, 41), Okazaki (32), Kobiašvili ( 59/a. g.)

Borussia (M) : Schalke 3:0 (3:0)
Reus (2), Hanke (15), Arango (32)

Augsburg : Nürnberg 0:0

Köln : HSV Hamburger 0:1 (0:0)
Guerrero (88)
Milivoje Novaković je odigral celotno srečanje, Miša Brečka (oba Köln) pa zaradi rdečega kartona ni bilo v ekipi.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.