Nova sezona, na vrhu pa nič novega

Foto: Epa
Foto: Epa
Nizozemski dirkaški zvezdnik Max Verstappen (Red Bull) je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred sobotno dirko svetovnega prvenstva formule 1 za VN Bahrajna. V prvi vrsti bo trikratnemu zaporednemu svetovnemu prvaku družbo delal dirkač Ferrarija, Monačan Charles Leclerc (Ferrari).
Oglej si celoten članek

Nova sezona formule ena vsaj po kvalifikacijah na vrhu ni prinesla sprememb. Svetovni prvak Verstappen je znova ugnal tekmece, a je bila prednost dirkača Red Bulla vseeno manjša od pričakovane.

Leclerc je na koncu zaostal 0,228 sekunde, prvih devet dirkačev pa je končalo v dobre pol sekunde. Deveto mesto je zasedel prav Britanec Lewis Hamilton (Mercedes).

Njegov moštveni kolega in rojak George Russell je bil tretji (+0,306). Četrti je bil Španec Carlos Sainz ml. s Ferrarijem, peti pa Mehičan Sergio Perez (Red Bull).

Za Verstappna je bil to 33. najboljši startni položaj, na dirki pa bo lovil že 55. zmago.

Sobotna dirka v Sakirju se bo začela ob 16. uri.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.