Nova sramota VAR-a! Chelsea ni imel možnosti proti sodnikom...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
VAR na Otoku ponovno dviguje veliko prahu. Tokrat so po škandaloznih odločitvah besni pri londonskem velikanu.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Manchester Uniteda so na gostovanju pri Chelseaju na velikem derbiju 26. kola angleške Premierlige slavili z 2:0, tekmo pa so zaznamovale škandalozne odločitve glavnega sodnika tekme Anthonyja Taylorja ter ekipe iz sobe za VAR.

Foto: Profimedia Anthony Taylor

Obe ekipi sta na tekmi namreč dosegli po dva zadetka, a so se v sobi za VAR odločili, da oba zadetka Modrih razveljavijo (enega upravičeno), medtem ko je enega izmed zadetkov Uniteda dosegel igralec, ki bi se že zdavnaj moral z rdečim kartonom napotiti v slačilnico...

Za eno najgrših potez lige je namreč poskrbel gostujoči kapetan Harry Maguire, ki je namerno z nogo v mednožje brcnil domačega napadalca Michyja Batshuayija.

Taylor si je ogledal posnetek incidenta, a se je odločil, da si poteza Unitedovega branilca ne zasluži kazni, kljub temu, da je pred nekaj koli Korejec Heung Min Son za enak start (le da nasprotnika ni ciljal v mednožje) prejel neposredni rdeči karton, liga pa ga je kaznovala celo s prepovedjo treh tekem.

Zanimivo je, da je po zadetku Anthonyja Martiala iz prvega polčasa prav Maguire potrdil zmago Rdečih vragov s šele svojim drugim zadetkom v dresu Manchester Uniteda.

Še pred zadetkom gostujočega kapetana pa je Chelseaju uspelo izenačiti rezultat, saj je Kurt Zouma v 55. minuti zadel po podaji iz kota. VAR je nato opozoril glavnega sodnika, da bo gol potrebno preveriti, saj naj bi Cesar Azpilicueta napravil prekršek nad gostujočim branilcem Brettom Williamsom.

Celo angleški komentatorji so se vsi strinjali, da bo zadetek priznan, saj je bilo očitno, da je Unitedov Fred potisnil Azpilicueto v Williamsa, tako da Španec ni zakrivil prekrška, zadetek Zoumaja pa bo obstal. Sledilo pa je veliko presenečenje, saj je Taylor pokazal znak, da je dobil iz VAR sobe sporočilo, da je gol Francoza razveljavljen.

Do konca tekme je po vodstvu Rdečih vragov z 2:0 v 77. minuti zadel še Olivier Giroud, a je bil gol ponovno po posredovanju VAR-a razveljavljen. Bilo je zelo tesno, toda Francoz je resnično bil v prepovedanem položaju.

Rezultat se do konca tekme več ni spreminjal, United pa je prišel do sila pomembne zmage v boju za mesta, ki vodijo v Ligo prvakov, medtem ko so se (čedalje bolj upravičene) kritike na račun otoške uporabe VAR-a še povečale.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.