Nova tekma, nov poraz Cedevite Olimpije

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Košarkarji Cedevite Olimpije so v domačih Stožicah v 12. krogu EuroCupa izgubili tudi proti Bešiktašu (83:88). V tej sezoni v EuroCupu še niso uspeli zmagati.
Oglej si celoten članek

Čudeža v Stožicah ni bilo niti na 12. tekmi letošnje sezone EuroCupa. Košarkarji Cedevite Olimpije so v 12. krogu evropskega pokala izgubili proti turškemu Bešiktašu s 83:88 (22:29, 42:43, 61:67). Ljubljanska ekipa, ki v tem mednarodnem tekmovanju v sezoni 2023/24 še ni zmagala, bo naslednjo tekmo igrala 27. decembra, v gosteh se bo pomerila z ukrajinsko ekipo Prometej.

Slovenski košarkarski prvaki so slabo odprli obračun v Stožicah. Italijanski strokovnjak na klopi zmajev Simone Pianigiani je po vsega treh minutah igre pri zaostanku 5:13 zahteval svojo prvo minuto odmora, ki sprva ni spremenila razmerja moči na igrišču. Zasedba iz Istanbula ji je v 7. minuti ušla na +11 (11:22).

Ljubljančani so se po tem zaostanku zaigrali veliko bolje in postopoma zmanjševali zaostanek, v 16. minuti pa po zadetem metu za tri točke Gregorja Glasa prvič na dvoboju povedli s 36:35. Do konca polčasa se je odvijal enakovreden boj, Ljubljančani pa so se na veliki odmor odpravili z najmanjšim možnim zaostankom (42:43).

Zmaji so v drugi polovici tekme igrali po sistemu toplo-hladno. V začetku so zaostali za osem točk (44:52), v 26. minuti po košu DJ Stewarta izenačili na 55:55, minuto kasneje pa po trojki Nikole Radičevića povedli s 60:57.

V končnici tretje in v začetku zadnje četrtine so znova zaigrali medlo, tako da jim je tekmec iz največjega turškega mesta v 31. minuti ušel za devet (63:72), v 34. minuti pa za 12 točk (67:79).

Ljubljančani niso izobesili bele zastave, po delnem izidu 9:0 so se dobri dve minuti pred koncem Bešiktašu približali na tri točke (78:81). V končnici so znova naredili nekaj nepotrebnih napak, po njihovi zmedeni in nezbrani predstavi je zmaga odšla v Istanbul.

V ljubljanski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Karlo Matković z 22 točkami. Justin Cobbs je prispeval 19, DJ Stewart pa 16 točk.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.