Nova zadel ob polomu, Kurtić podajal

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski nogometni legionarji minuli konec tedna niso ravno blesteli. Milivoje Novaković je Köln celo popeljal v vodstvo, a je nato Borussia (D) zabila kar šest zadetkov. Z dvema podajama se je v Serie B izkazal tudi Jasmin Kurtić, a se nato poškodoval. V Italiji redno igra vse manj naših legionarjev.
Oglej si celoten članek

Za slovenskimi nogometaši v tujini je še en sila povprečen konec tedna. Od vidnejših legionarjev je zadetek zatresel le Milivoje Novaković, ki je Köln sicer popeljal v vodstvo, a je nato Borussia (D) zabila kar šest zadetkov in potrdila prvo mesto na lestvici. Kozlički so na drugi strani le še točko oddaljeni od cone izpada, zaključek sezone pa bo še kako zanimiv. Tako Novaković kot njegov nekdanji reprezentančni kolega Mišo Brečko sta za Köln odigrala celotno srečanje.

Morda je še najboljšo predstavo pokazal posojeni igralec Palerma Jasmin Kurtić, ki vse bolj opozarja nase. Slednji se je z Varesejem v Serie B veselil zmage proti Reggini z 2:0. Kurtić je podal pri obeh zadetkih, ki ju je zabil Gianvito Plasmanti, nato pa moral zaradi poškodbe trebušne stene igrišče zapustiti v 24. minuti. Za zdaj še ni znano, koliko časa bo odsoten z nogometnih igrišč. Varese je po novi zmagi na petem mestu na lestvici in še naprej ostaja v igri za napredovanje v Serie A.

Sarma redno, ostali občasno

V preteklosti je skoraj na vsaki tekmi Serie A zaigral vsaj en slovenski nogometaš, v zadnjem času pa barve svojega kluba redno zastopa le reprezentančni kapetan in vratar Samir Handanović. Ljubljančan se je tokrat z Udinesejem proti Palermu veselil točke (1:1). Na drugi strani je bil od 70. minute na igrišču Josip Iličić, ki si je zaradi simuliranja v kazenskem prostoru prislužil rumeni karton. Kranjčan v zadnjem času ne igra veliko in na igrišču ne blesti, toda predsednik rožnatih Maurizio Zamprini je pred srečanjem še enkrat več zatrdil, da slovenski zvezdnik ni naprodaj. Armina Bačinovića zaradi poškodbe še vedno ni v ekipi. 

Še manj kot Iličić igrajo ostali legionarji v Italiji. Tokrat je priložnost za igro sicer dobil Rene Krhin (ob porazu Bologne z Atalanto z 0:2 je odigral drugi polčas), a bržkone bo že naslednjič znova le na klopi. Brez ene same minute pa so ostali Valter Birsa (na klopi ob remiju Genoo s Fiorentino), Boštjan Cesar (na klopi ob remiju Chieva s Sieno) in Bojan Jokić (že četrto tekmo zapored ga ni bilo niti na klopi Chieva). Vsekakor zelo slabe novice za slovenskega selektorja Slavišo Stojanovića.

Poraz Matavža na velikem derbiju

Zelo malo razlogov za dobro voljo ima tudi Tim Matavž. Trenutno udarni napadalec naše reprezentance je s PSV v velikem derbiju gostoval pri Ajaxu in se domov vrnil praznih rok. Ajax je slavil z 2:0, Slovenec pa je igral do 84. minute in si v tem času prislužil rumeni karton. Tudi ostali slovenski napadalci so bili zelo nerazpoloženi in so minuli konec tedna ostali brez zadetka.

Več o igrah naših legionarjev pa v spodnji tabeli:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.