Novak in Serena med osem

Foto: EPA
Foto: EPA
V četrtfinalu zadnjega grand slam turnirja sezone bosta zaigrala tudi favorita Novak Đoković in Serena Williams.
Oglej si celoten članek

Prvi teniški igralec sveta, Srb Novak Đoković, se je gladko uvrstil v četrtfinale zadnjega turnirja za grand slam v sezoni. V New Yorku je v osmini finala ugnal Nemca Philippa Kohlschreiberja s 6:1, 7:5, 6:4 ter se tako še osmič zapored na igriščih Flusing Meadowsa uvrstil med najboljših osem.

Današnja uvrstitev v četrtfinale pa je za srbskega teniškega zvezdnika obenem tudi že 22. zaporedna uvrstitev med osem na turnirjih velike četverice. V četrtfinalu se bo Đoković, finalist zadnjih štirih newyorških turnirjev, za vstop v polfinale meril z zmagovalcem dvoboja med Francozom Jo-Wilfriedom Tsongajem in Škotom Andyjem Murrayjem.

Prva nosilka zadnjega teniškega turnirja za grand slam v sezoni je ekspresno brez izgubljenega niza napredovala med najboljšo osmerico. Američanka Serena Williams je v osmini finala New Yorka s 6:3, 6:3 premagala Estonko Kaio Kanepi.

Nasprotnica Williamsove, dvakratne branilke naslova na US opnu, v četrtfinalu bo 32-letna Italijanka Flavia Pennetta, 11. nosilka, ki je v osmini finala brez večjih težav ugnala Avstralko Casey Dellacqua, 29. nosilko, s 7:5, 6:2.

Med najboljših osem na US opnu bosta tekmovali sicer dve Italijanki. Pred tem se je v četrtfinale namreč že prebila Sara Errani, 13. nosilka, ki se bo za nastop v polfinalu merila z deseto nosilko Danko Caroline Wozniacki. V četrtfinalu bosta nastopili tudi slovaška Švicarka Belinda Benčič in Kitajka Shuai Peng.

Zadnji par v ženskem četrtfinalu bosta dala dvoboja med Srbkinjo Alaksandro Krunić in Belorusinjo Viktorijo Azarenka, 16. nosilko, ter obračun med Rusinjo Jekaterino Makarovo, 17. nosilko, in Kanadčanko Eugenie Bouchard, sedmo nosilko.

Tudi Srebotnikova v četrtfinalu

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je na odprtem teniškem prvenstvu ZDA v New Yorku uvrstila v četrtfinale v konkurenci ženskih dvojic. V osmini finala zadnjega turnirja za grand slam sta Slovenka in Čehinja Kveta Peschke, peti nosilki, premagali rusko-avstralsko kombinacijo Ala Kudrjavceva in Anastasia Rodionova s 4:6, 6:1, 7:6 (4).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.