Novaković: "Čast je bilo igrati za Slovenijo"

Foto: Reuters italija slovenija novaković chiellini Foto: Saša Despot Milivoje Novaković Foto: Reuters Vincent Kompany Milivoje Novaković Slovenska nogometna reprezentanca Foto: EPA Milivoje Novaković Novakovič Novakovic Sajmir Ujkani gol zadetek strel Foto: Anže Petkovšek Slovenija Gruzija Novakovič Foto: EPA Dedic Jokic Novakovic gol zadetek veselje slavje proslavljanje proslava Slovenij Foto: Boštjan Tacol Koren, Matavz, Novakovic Foto: Reuters Milivoje Novakovic Foto: Nik Rovan Milivoje Novaković Foto: Gregor Katič Milivoje Novaković Foto: EPA Frank Lampard Milivoje Novaković Novakovič Novakovic Foto: EPA Milivoje Novaković Novakovič Novakovic Jay DeMerit Foto: ESPN Prvi strelec Slovenije v kvalifikacijah Milivoje Novaković je dobil čast, da so Foto: Dejan Mijović Bosta Tim Matavž (levo) in Milivoje Novaković (desno) glavni napadalni dvojec Ma Foto: Saša Despot Milivoje Novaković na sprejemu na Prešernovem trgu v Ljubljani. (Foto: Saša Desp Foto: Gregor Katič Novaković Čeh Foto: Saša Despot Novaković, Koren in soigralci so na lestvici Fife na 31. mestu. (Foto: Saša Desp Foto: Saša Despot Milivoje Novakovič je letos prvi strelec Slovenije s tremi goli, pri BiH je to E Foto: SPS Milivoje Novakovič in Boštjan Cesar sta med dražjimi slovenskimi nogometaši.
Na uradni spletni strani Nogometne zveze Slovenije so v torek objavili, da je napadalec Milivoje Novaković tudi uradno zaključil svojo epizodo v reprezentančnem dresu. "Ostanite 'velika klapa'," je v izjavi svojim nekdanjim soigralcem sporočil Novaković.
Oglej si celoten članek

"Milivoje Novaković je sprejel težko odločitev in se tudi uradno odločil zaključiti svojo reprezentančno kariero. Pri tem je podal naslednjo izjavo," so zapisali na uradni spletni strani Nogometne zveze Slovenije. V ponedeljek je Milivoje Novaković svojo odločitev izdal že kölnskemu dnevniku Express, njegovo slovo pa je prišlo dva dni potem, ko ga je naznanil tudi dolgoletni kapetan Robert Koren.

Niti Novaković se ni hotel sestati s Slavišo
Koren: "Zaključujem reprezentančno kariero"

"Odločil sem se, da z današnjim dnem zaključujem svojo kariero v slovenski nogometni reprezentanci," se glasi uradna Novakovićeva izjava. "Na dres z državnim grbom sem bil vselej izjemno ponosen, igrati zanjo pa je bila zame velika čast. Skupaj smo z veliko željo dosegli zgodovinske uspehe slovenskega nogometa. Zahvaljujem se soigralcem, strokovnemu štabu reprezentance in slovenskim navijačem za nepozabne športne trenutke, zmage in naša druženja. Reprezentanci in selektorju želim vso srečo tudi v prihodnje. Še naprej bom navijal za fante na igrišču. Ostanite 'velika klapa'. Ko nam je bilo najtežje smo najbolj držali skupaj. Naj tako tudi ostane. Srečno!"

Tako se torej končuje reprezentančna kariera drugega najboljšega strelca v zgodovini samostojne Slovenije. 19 zadetkov na 54 nastopih Novakovića namreč uvršča na drugo mesto večne lestvice, kjer je boljši le Zlatko Zahović (35/80). "Nova" je za Slovenijo debitiral na prijateljskem turnirju na Cipru februarja 2006, prve zadetke pa je dosegel maja 2006 v Celju proti Trinidadu in Tobagu. "Nogometna zveza Slovenije obžaluje odločitev Ljubljančana, obenem pa mu želi še čim več dobrih predstav v klubski majici in sreče v zasebnem življenju," so še pristavili pri NZS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.