Novaković: "Če ga daš, si kralj, če ne ..."

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Slovenija je proti Švici zabila svoj prvi gol v letu 2014 in s tem tudi prekinila serijo štirih zaporednih porazov. Za drugo zmago proti Švicarjem na osmem medsebojnem dvoboju je zadetek z bele točke zabil izkušeni Milivoje Novaković.
Oglej si celoten članek

Reprezentanca Slovenije je na svoji 200. uradni tekmi premagala Švico (1:0) in tako prekinila niz štirih zaporednih porazov. Za izbrance Srečka Katanca je prvi gol v letu 2014 zabil Milivoje Novaković, ki je z bele točke premagal Yanna Sommerja in tako prekinil strelski post Slovenije, ki je trajal kar 477 minut.

"Bilo je zares težko, Švica je res 'top' reprezentanca. Samir (Handanović, op. a.) nas je rešil pred hitrim zaostankom in ima veliko zaslug za to zmago. Fantje so dali vse od sebe, zmagal je kolektiv. Očitno je v Mariboru neka posebna energija, imeli smo odlično podporo navijačev. Danes smo bili nagrajeni za trud. Lahko uživamo v tem trenutku, toda hitro se bo treba osredotočiti na obračun z Litvo," je po tekmi v Mariboru povedal Novaković, ki je na svojem 65. nastopu za izbrano vrsto dosegel svoj 26. zadetek.

"Moramo se dobro regenerirati"

Enajstmetrovko je priboril Kevin Kampl, ki ga je pred vrati podrl Johan Djourou. "Po strelu se mi je odvalil kamen od srca, v takšni situaciji ni lahko prevzeti odgovornosti. Bil sem odločen, pred strelom sem si izbral kot in hvala Bogu, da sem zadel. Če ga daš, si kralj, če ga ne daš, potem si pa ... Vemo kaj vse (smeh, op. a.). Želeli smo si ta gol, s katerim smo tudi odgovorili na številne kritike, ki so letele na nas v zadnjem času. Sicer pa niti ni pomembno, kdo je zabil, pomembna je le zmaga in tri točke," je občutke ob zadetku opisal ljubljanski napadalec.

Kampl, ki je prav na dan tekme praznoval svoj 24. rojstni dan, je v primeru zmage soigralcem obljubil pivo. "Kevin mora dati za pivo, saj je obljubil. Spili bomo enega na njegovo zdravje, to si zasluži. Kaj več sedaj ne pride v poštev, saj se moramo dobro regenerirati, že v nedeljo nas čaka težka tekma. Moramo ostati skoncentrirani in vzeti šest točk v tem reprezentančnem terminu," je dejal član japonskega kluba Shimizu S-Pulse.

"Formacija ni naša stvar"

Selektor Katanec je med polčasom formacijo 4-4-2 spremenil v postavitev 4-2-3-1. V prvem polčasu je Novaković tako v konici napada igral skupaj z Zlatanom Ljubijankićem, v drugem pa je bil sam na 'špici'. "Ni naša stvar, da se sprašujemo, ali naj igramo z enim napadalcem ali z dvema. Za to je tu selektor, mi se v to ne vmešavamo. Odigrali smo, kot smo in zmaga je tu. Zato je treba tudi v Litvi iti na zmago. Skupina je izenačena, do konca bo napeto."

"Lazarević? Še vedno je mlad."

Tako kot oba selektorja je tudi Novaković pohvalil igro Dejana Lazarevića. "Ima vse lastnosti, da postane vrhunski igralec, še vedno je mlad. V našo igro prinaša neko novo dimenzijo, lahko ima velik vpliv na potek tekme. Da bi začenjal v prvi postavi pa je morda še malo prezgodaj. Sedaj morda potrebuje še nekaj motiva in še nekaj tekem v nogah. Vsekakor pa lahko nanj resno računamo. Ostali mu bomo stali ob strani in mu pomagali." 

Nogometaš Chieva je v zaključku tekme pripravil tudi lepo priložnost Novakoviću, ki pa je ostala neizkoriščena. "Morda mi je podal malce prerahlo žogo, če bi bila podaja močnejša, bi lahko hitreje zaključil. Vsekakor pa bi lahko sam odreagiral bolje in krivda je na moji strani. Vendar pa je na koncu vedno najbolj pomembna zmaga," je zaključil popularni Nova, ki kljub 35 letom še naprej pridno zabija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.