Nove rošade dirkačev v najmočnejšem razredu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Oliveira se leta 2021 seli k ekipi KTM, Petrucci k Tech 3.
Oglej si celoten članek

Elitno motociklistično prvenstvo po pandemiji novega koronavirusa še čaka na začetek sezone, a prestopi v tem času ne mirujejo.

Portugalec Miguel Oliveira bo tako prihodnjo sezono pri ekipi KTM zamenjal Španca Pola Espargaroja, medtem ko bo Italijan Danilo Petrucci tekmoval za satelitsko ekipo KTM Tech 3, je danes potrdil KTM. Sporočilo KTM je sledilo govoricam, da se Espargaro seli k Hondi, kjer bo vozil ob rojaku Marcu Marquezu.

Petrucci, ki trenutno dirka še za Ducati in ima v žepu eno zmago in devet stopničk, bo pri Tech 3 združil moči s Špancem Ikerjem Lecuono. Ducati je že pred tem sporočil, da bo Petruccija leta 2021 zamenjal Avstralec Jack Miller. Oliveira se bo h glavni ekipi KTM preselil iz satelitske ekipe KTM Tech 3, kjer je bil dve sezoni.

Sezona 2020 se bo začela 19. julija v Španiji, kjer bosta v Jerezu dve dirki, najprej veliko nagrado Španije, teden dni pozneje pa še dirka SP za veliko nagrado Andaluzije. Sezona bi se prvotno morala začeti 8. marca v Katarju, a sta bili odpeljani le dirki v moto 2 in moto 3, potem pa je bila sezona prekinjena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.