Nove spremembe v formuli 1

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V naslednji sezoni formule 1 šest sprinterskih dirk.
Oglej si celoten članek

Vodstvo formule 1 se je odločilo, da bo v naslednji sezoni 2023 število sobotnih sprinterskih dirk povečalo na šest. S tem se bo podvojilo število sprinterskih dirk v primerjavi z zadnjima sezonama. Katera dirkališča bodo gostila stokilometrske sprinterske dirke, zaenkrat še ni znano, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sprinterska dirka v soboto nadomesti kvalifikacije, ki so zaradi tega že v petek, in oblikuje startni seznam za nedeljsko veliko nagrado. S tem želi F1 gledalcem ponuditi več pomembnega dogajanja med dirkaškim koncem tedna, saj v takšni izvedbi odpade en prosti trening.

V lanski sezoni so sprinterske dirke gostili v britanskem Silverstonu, italijanski Monzi in dirkališču Interlagos v Braziliji. Interlagos bo tudi v letošnji sezoni še priča sprinterski dirki, medtem ko sta dve že bili v italijanski Imoli in avstrijskem Spielbergu.

Foto: Profimedia Formula 1

"Sprinterske dirke zagotavljajo vznemirljivo dinamiko dirkaškega vikenda in so se v zadnjih dveh sezonah izkazale za priljubljene," je dejal predsednik Fie Mohamed Ben Sulajem.

V tej sezoni so povečali tudi točke, ki jih prejmejo najboljši dirkači na sprinterski dirki. Zmagovalec jih dobi osem, drugouvrščeni sedem in tako naprej do osmega mesta, ki je še vredno eno točko.

Niso pa povečali samo števila sprinterskih dirk v naslednji sezoni, saj bo za svetovno prvenstvo formule 1 v naslednjem letu štelo kar 24 dirk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.