"Novi dirkalnik bo mnogo boljši"

Foto: Žurnal24 Na zadnjih sedmih dirkah te sezone je bil Michael Schumacher trikrat deveti, tri
Mercedes pospešeno izboljšuje dirkalnik za Michaela Schumacherja in Nica Rosberga za sezono 2011. "Novi dirkalnik bo tako mnogo boljši. Že zdaj vidim, da dobro napredujemo," zatrjuje Ross Brawn.
Oglej si celoten članek
Eddie Jordan je ponovil, da meni, da bo 41-letni Schumacher po sezoni odnehal in bo novi dirkač Mercedesa postal Adrian Sutil. Vse to v ekipi seveda zavračajo.

Lani prvaki, letos, ko imajo v moštvu sedemkratnega prvaka Nemca Michaela Schumacherja, pa četrti v seštevku in 223 točk za vodilnim Red Bullom-Mercedesom. Schumacher je bil dvakrat četrti, Nico Rosberg trikrat tretji. To je mnogo manj od pričakovanj izpred začetka sezone in tako se je nemško moštvo, ki je zraslo iz lanskega Brawna, že pred nekaj tedni odločilo osredotočiti na dirkalnik za sezono 2011. Vodja ekipe Ross Brawn zdaj sporoča, da delo poteka dobro in da odpravljajo šibkosti, ki jih imajo na letošnjem dirkalniku.

Ko je bil na začetku te sezone Rosberg občutno boljši od Schumacherja, je začel Mercedes spreminjati dirkalnik. To je Rosbergu škodilo in očitali so jim, da favorizirajo Schumacherja. Bo novi dirkalnik prilagojen Michaelu? "Ne delamo dirkalnika za Michaela, ampak delamo dober dirkalnik," trdi Brawn.

"To sem že večkrat rekel: dirkalnik se začne rojevati 12 mesecev pred prvo dirko, in ko se je rojeval letošnji dirkalnik, smo imeli v glavah številne druge stvari – preživetje moštva – in tako se nismo dovolj posvetili dirkalniku," razlaga Brawn. Zdaj je ekipa Mercedes na trdnih temeljih in se lahko osredotočijo le na delo, pravi. "Razumem, zakaj letos nismo boljši. Novi dirkalnik bo tako mnogo boljši. Že zdaj vidim, da dobro napredujemo."

Brawn se zaveda, da prav vse ekipe, ne le njihovo, v sezoni 2011 čaka velik izziv, ki bi znal biti ključen – prilagoditev na nove Pirellijeve pnevmatike. "Imamo dobre strokovnjake za pnevmatike. Z Daimlerjem tesno delamo, da bi se znali prilagoditi Pirelliju." Letošnje bridgestonke so bile ena glavnih težav Schumacherja. "Zanimivo bo videti, kako se bo Michael znašel s Pirellijevimi pnevmatikami." In še besede za navijače: "Povsem sem prepričan, da bosta naše delo in predanost vodila do izpolnitve ciljev." Ti bodo naslov prvaka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.