Novi Messi zavrnil Juventus in nato odšel za 25 milijonov

Foto: Epa
Foto: Epa
Mladi nogometaš bo kariero nadaljeval zunaj Apeninskega polotoka.
Oglej si celoten članek

Mladi Pietro Pellegri se je pri samo 16 letih iz Genoe preselil k francoskemu Monacu, klub iz kneževine pa je zanj odštel 25 milijonov evrov. Športni direktor Juventusa Giuseppe Marotta je sicer še včeraj dejal, da je bilo že vse dogovorjeno za mladeničev prestop k Stari dami, a je nato prišlo do preobrata.

"Prepričan sem, da je to prava odločitev zame. Monaco je dokazano klub v katerem mladi igralci lahko napredujejo in nato naredijo veliko kariero. Pripravljen sem veliko delati, da bi postal pomemben igralec Monaca v prihodnosti," je ob prestopu dejal Pellegri.

"Veseli smo, da nam je v Monaco uspelo pripeljati nogometaša, ki ima tako velik potencial. Prepričani smo, da bo s časom in trdim delom postal velik igralec. Ta prestop je dokaz, da smo s svojimi rezultati in uspehi nogometašev, ki so igrali za Monaco, postali pravi klub za največje evropske talente," pa je ocenil podpredsednik Monaca Vadim Vasiljev.

Italija 15-letnik podrl 79 let star rekord

Pellegri, ki ga je predsednik Genoe označil za 'novega Messija', je sicer decembra 2016 postal najmlajši nogometaš z nastopom v Serie A. Star je bil 15 let in 280 dni.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.