Novi padci, novi odstopi na Touru

Foto: EPA
Foto: EPA
Tudi peta etapa letošnje dirke po Franciji se je že kmalu po startu v Arrasu začela s padcem, v katerem jo je še najslabše odnesel francoski up Nacer Bouhanni, član moštva Cofidis.
Oglej si celoten članek

Sprinter je grdo padel že po 12 km, v padcu pa so bili udeleženi še štirje kolesarji. Kot so sporočili iz njegovega moštva, je za 24-letnega Nacerja Bouhannija Toura že konec. Zdravniška služba ga je z rešilcem odpeljala v bolnišnico.

Kolesarje je v peti etapi sicer čakalo 189 kilometrov poti s ciljem v Amiensu, po pričakovanjih pa naj bi se končala z množičnim finišem, v katerem bi prav Francoz lahko prišel povsem v ospredje.

Bouhanni je bil vprašljiv za nastop na francoski pentlji, padel je že na dirki francoskega državnega prvenstva, ob padcu pa se je udaril v rebra. Tour se je zanj predčasno končal že pred dvema letoma. Kasneje se je poslovil še Novozelandec Jack Bauer, tako da se je po ponedeljkovem prvem množičnem osipu število odstopov povzpelo na devet.

V jarku ob cesti se je znašel tudi policist na motorju, a ta padec ni povzročil dodatnega osipa v karavani ali kakšne hujše poškodbe. Na mokrem cestišču se je ob zaključku etape znašlo še okoli 20 kolesarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.