Novinarji brez vode, elektrike in interneta

Foto: Twitter novinarji soči kaos hotel olimpijske igre twitter Foto: Twitter novinarji soči kaos hotel olimpijske igre twitter Foto: Twitter novinarji soči kaos hotel olimpijske igre twitter Foto: Twitter novinarji soči kaos hotel olimpijske igre twitter Foto: Twitter novinarji soči kaos hotel olimpijske igre twitter Foto: Twitter novinarji soči kaos hotel olimpijske igre twitter Foto: Twitter novinarji soči kaos hotel olimpijske igre twitter Foto: Twitter novinarji soči kaos hotel olimpijske igre twitter
V Sočiju naj bi bilo vse pripravljeno za začetek 22. zimskih olimpijskih iger, novinarji z vsega sveta pa prek socialnih omrežij opozarjajo na katastrofalne nastanitvene razmere.
Oglej si celoten članek

Ruski predsednik Vladimir Putin je za organizacijo najdražjih zimskih olimpijskih iger v zgodovini namenil vrtoglavih 40 milijard evrov, najkrajšo pa so potegnili predstavniki sedme sile, ki se na prizorišču v Sočiju soočajo s pomanjkanjem vode, elektrike in internetne povezave.
Foto: Twitter novinarji soči kaos hotel olimpijske igre twitter Pred dnevi smo poročali, da sta v Sočiju dokončani le dve od 19 stavb za medije
, kaotično stanje pa se sodeč po pričevanju novinarjev ni prav bistveno spremenilo.

''CNN je pred petimi meseci rezerviral 11 hotelskih sob v Sočiju. Tukaj smo en dan in na voljo imamo eno sobo,'' je na Twitterju zapisal Harry Reekie, novinar CNN. ''Vsem v Sočiju: v lasti imam tri žarnice. Menjam za vratno kljuko. Ponudba je resnična,'' pa je na socialnem omrežju zapisal Dan Wetzel, športni kolumnist.

Še slabše se godi novinarki Chicago Tribune, Stacy St. Claire, ki je najprej zapisala, da v svoji sobi nima tekoče vode, v primeru, da bo ta ponovno dostopna, pa naj si z njo ne umiva obraza, saj vsebuje nekaj zelo nevarnega. St. Clairova je v drugi objavi razkrila: ''Vodo smo dobili nazaj, recimo. Zdaj vsaj vem, kako izgleda obrazu nevarna voda,'' je dvema polnima kazarcema rumene tekočine pripisala ameriška novinarka. ''Imam sobo. Ni ogrevanja ali interneta, vendar imam vsaj posteljo,'' je zapisal Shaun Walker, novinar The Guardiana.

Nič boljše pa ni stanje na ulicah ruskega mesta, kjer so oblasti ukazale pomor številnih potepuških psov, ki bi v iskanju ostankov hrane lahko ogrožali športnike in obiskovalce. Nevarnost pa preži tudi v obliki kanalizacijskih kanalov. ''Pazite, kje hodite. Opazila sem, da na sprehajališčih niso zaprli vseh kanalov,'' je nezavarovano luknjo komentirala Jo-Ann Barnas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.