Novo pravilo zaradi koronavirusa?

Foto: Epa nogometno igrišče zelenica zastavica kot
Nogomet zaradi epidemije verjetno čaka kar nekaj sprememb.
Oglej si celoten članek

Evropska nogometna zveza, ki ji predseduje Aleksander Čeferin, namerava sezone v posameznih prvenstvih dokončati tudi čez poletje, ko so temperature v številnih evropskih državah zelo visoke.

Po poročanju britanskega Expressa se bosta ob epidemiji koronavirusa na zahtevo klubov uvedla dva nova pravila. Na tekmo naj bi bilo tako trenerjem na voljo pet menjav, do zdaj so bile dovoljene tri, saj bodo nogometaši morali v krajšem obdobju odigrati precej več tekem, svoje pa bodo dodale tudi temperature. V vsakem polčasu bodo morali sodniki zapiskati tudi obvezen premor, v tem času pa naj bi se igralci nekoliko odpočili in zaužili potrebno tekočino.

Ena od sprememb, ki čaka nogometaše, je tudi podpora navijačev. V večini evropskih držav naj bi se tekmovanja odvijala brez njih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.