Novo zlato na EP za Garnbretovo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Izjemna slovenska plezalka je prišla do naslova evropske prvakinje tudi v balvanskem plezanju.
Oglej si celoten članek

Janja Garnbret je v Münchnu v 24 urah osvojila še drugo zlato odličje na evropskem prvenstvu v športnem plezanju, po težavnosti je najboljša v Evropi postala tudi v balvanskem plezanju. Z dvema zmagama si je zagotovila najboljše možno izhodišče za napad na tretje zlato, in sicer v olimpijski kombinaciji balvani-težavnost, ki bo na sporedu v sredo.

Olimpijska šampionka, ki si je v finalu težavnosti poškodovala kazalec na desni roki, je stisnila zobe, dovolj moči prihranila tudi za četrti tekmovalni dan ter odlično nastopila tudi v polfinalu in finalu balvanov na prizorišču na Kraljevem trgu v bavarski prestolnici.

Triindvajsetletnica iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu je v disciplinah, ki skupaj sestavljata olimpijsko kombinacijo, prevladovala tako skozi kvalifikacije kot tudi v polfinalu.

Po osvojeni kroni evropske kraljice težavnosti je danes osvojila še naslov evropske prvakinje v balvanskem plezanju, še zadnjega, ki ji je manjkal. S popolnim izkupičkom, dvema zmagama, si je zagotovila najbolj zanesljivo vstopnico za sklepni del prvenstva stare celine, premierno tekmovalno preizkušnjo nove olimpijske discipline, v kateri se bo sredi tedna za prestižno zmago merila najboljša osmerica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.