Novo zlato za kraljico smučanja

Foto: EPA Tina Maze Foto: EPA Tina Maze Foto: EPA Tina Maze Foto: EPA Tina Maze Foto: EPA Tina Maze Foto: EPA Tina Maze Foto: EPA Tina Maze Foto: EPA Tina Maze Foto: EPA Tina Maze Foto: EPA Tina Maze Foto: EPA Tina Maze Foto: EPA Tina Maze Foto: EPA Tina Maze Foto: EPA Tina Maze Foto: EPA Tina Maze Foto: EPA Tina Maze
Tina Maze po srebrni kolajni v superveleslalomu merila visoko tudi na smukaški preizkušnji. In tokrat so bile stotinke na njeni strani, za dve je premagala drugo Anno Fenninger.
Oglej si celoten članek

"Tudi na tekmi želim ponoviti tako vožnjo. Sem pripravljena na smuk. Zavoji so zelo pomembni in tudi hitrost, ki je potrebna za zadnji ciljni del. Občutki so zelo dobri, ker ni enostavno doseči na tej progi. Vesela sem, da mi jo je uspelo dobro spoznati," je po včerajšnjem drugem smukaškem treningu dejala Tina Maze. Ta je bila najhitrejša od smučark, ki so pravilno presmučale progo.

Tudi tokrat sta za njeni največji tekmici veljali Lindsey Vonn, tretja s superveleslaloma, in Anna Fenninger, ki je na tem svetovnem prvenstvu že osvojila zlato kolajno.    

Pred nastopom elitne sedmerice je sicer vodila Avstrijka Nicole Schmidhofer, njen čas pa je nato za sekundo in stotinko izboljšala Fenningerjeva. Ta je blestela v srednjem in spodnjem delu proge. Da je moč svetovno prvakinjo s superveleslaloma tudi ugnati, je nakazala Lara Gut, ki je kot prva zaostala za manj kot sekundo. Švicarka si je prismučala 32 stotink zaostanka.

Za dve stoTinki

Sledil je nastop Črnjanke, v dvoboju s Fenningerjevo pa so bile tokrat stotinke na njeni strani. Ob prihodu v cilj je bila dve stotinki hitrejša od velike tekmice, še bolj prepričljiva pa je bila na vmestnih časih. Za Korošico se je na progo podala še Vonnova, ob meritvah časov pa je že bilo jasno, da bo slovenska šampionka olimpijskemu naslovu dodala še svetovnega. Še nobena smučarka na SP v smuku ni zmagla z manjšo razliko, Slovenija pa je prišla do prvega odličja v smuku. 

"Danes je bilo drugače. Podlaga je bila trša, težje je bilo smučati. Proga je bila že zelo načeta, rebrasta. Nekajkrat mi je zabilo noge v podlago, kar mi ni bilo všeč. Poskušala sem smučati hitro, super je bilo. Ne bi rekla, da sem kraljica, ker sem zmagala v smuku na olimpijskih igrah in SP-ju. Sem dobra smučarka. Anni je uspelo ponoviti zlato iz Sočija v superveleslalomu. Stvari se ponavljajo. Najboljši so vedno na vrhu," je po 19. slovenski kolajni na svetovnih prvenstvih in že osmi svoji dejala Mazejeva.

Anna uživa v bojih s Tino

"Tekma stotink se je s Tino začela že na SP 2011, nadaljevala lani v Sočiju v veleslalomu, tukaj pa v torek in še danes. Lepo in zabavno. Uživam v teh stvareh. Nisem si mislila, da bi lahko na smuku osvojila kolajno. Odpeljala sem odlično, vse se je poklopilo. Ko sem prišla v cilj sem vedela, da je bil nastop zelo dober," je izgubljeni boj pokomentirala Fenningerjeva, tretja Gutova pa je povedala: "Ni bila boljša vožnja kot na treningu. Na strmini sem naredila napako. Tretje mesto je vseeno dober rezultat."

"Seveda sem razočarana. Potrudila sem se po svojih najboljših močeh. Nisem imela dobre linije, enkrat sem bila preveč dol, drugič preveč gor. Nisem imela dobrega občutka. To je razočaranje zame in za mojo družino. Vendar pa tekem še ni konec. Prvič sem na tem hribu nastopila v smuku, ostale punce so v zelo podobnih pogojih tu smučale že lani. Želela sem veliko, a nisem imela dobrega občutka. Se zgodi," je po petem mestu dejala Vonnova.

Štuhčeva 20., Brodnikova 30.

S številko 27 je nastopila Ilka Štuhec, ki je imela po prvih dveh meritvah za devet stotink boljši čas od reprezentančne kolegica, vendar je nato precej izgubila do cilja (+2,17). Ciljno črto je prečkala kot 20, kasneje pa jo nobena od tekmovalk ni več prehitela. Vanja Brodnik je osvojila 3o. mesto (+3,66).

SP Vail/Beaver Creek, smuk (Ž), izidi:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 08:45 7. Februar 2015.

    Dejstvo je, da minuse dajejo samo zakompleksani tipi, nezadovoljni s svojim lajfom, nevoščljivi in privoščljivi! Tisti, katerim je do sedaj …

  • 08:38 7. Februar 2015.

    Vse čestitke! Bravo!

  • 00:20 7. Februar 2015.

    BRAVO BRAVO BRAVOOOOO!!!!!<br />ČESTITAM!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.