Novost, ki spreminja nogomet

Foto: EPA
Foto: EPA
Nizozemci so kot prvi uporabili video sodnika.
Oglej si celoten članek

Sredina tekma nizozemskega nogometnega pokala med Ajaxom in Willemom II, ki so jo s 5:0 dobili gostitelji, se je v zgodovino zapisala kot prva tekma na najvišji ravni, na kateri je sodnikom na igrišču pomagal tudi sodnik za TV ekranom.

Nizozemci so se odločili prebili led, že na prvi tekmi pa je imel dodatni sodnik vpliv na potek, saj je glavni sodnik po posvetu z njim - povezana sta s slušalkami in mikrofonom, izključil nogometaša Willema II.

Glavni sodnik lahko svojega svetovalca zaprosi za pomoč ob negotovih položajih, kot so na primer nedovoljeni položaj, prekršek za enajstmetrovko ali karton. Sodnik za ekranom svojemu "šefu" lahko le svetuje, ključne odločitve pa nima. Za razliko od hokeja ali odbojke ekipe nimajo pravice zahtevati video posnetka.

Novost se lahko zaenkrat uporablja le na pokalnih tekmah, Mednarodna nogometna zveza (Fifa) pa razmišlja, da bi jo dovolila tudi v drugih tekmovanjih.

Foto: EPA video sodnik

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.