Novost v ligi NBA

Foto: Profimedia rick carlisle
Trenerji nove pridobitve ne bodo smeli izkoristiti v zadnjih minutah, ko se odloča marsikatera tekma.
Oglej si celoten članek

Trenerji v ligi NBA bo imeli v prihodnji sezoni možnost, da enkrat na tekmo preverijo odločitev sodnikov. Takoimenovano sokolje oko ali v originalu Coach's Challenge system je liga NBA izpopolnjevala od leta 2014, v novi sezoni pa ga bo uvedla za poskusno obdobje.

Tehnologijo, ki jo uporabljajo mnogi športi, med njimi tenis ali ameriška nogometna liga NFL, bodo lahko trenerji uporabili le enkrat na tekmo, ne glede na to, ali se bo njihova izbira izkazala za pravilno ali ne.

Neugodno Zvezdnik varal njegovo hčerko, zdaj ga bo treniral

Preverjali bodo osebne napake, prestope igrišča ali pri metih, nedovoljene blokade, namerne osebne napake ter še nekaj drugih pravil. Trener bo moral za to vzeti minuto odmora in sodniku s prstom pokazati, da želi uporabiti sokolje oko. Košarkarski strokovnjaki dvomijo v objektivnost sistema, saj bo imel vsak trener na voljo le eno možnost, hkrati pa te ne bo smel uporabiti v zadnjih dveh minutah tekme ali podaljšku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.