Nowitzkega poslali na počitnice

Foto: Reuters Dallas Mavericks in Oklahoma City Thunder Foto: Reuters Dallas Mavericks in Oklahoma City Thunder Foto: Reuters Dallas Mavericks in Oklahoma City Thunder Foto: Reuters Dallas Mavericks in Oklahoma City Thunder Foto: Reuters Dallas Mavericks in Oklahoma City Thunder
Košarkarji Oklahoma Cityja so s četrto zmago nad Dallas Mavericks branilce naslova košarkarske lige NBA izločili v prvem krogu končnice. V Dallasu je bila Oklahoma boljša s 103:97, in se veselila napredovanja s 4:0 v zmagah.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Dallasa so bili za nov poraz najbolj krivi sami, saj so v drugem delu vodili že za 13 točk (86:73), zadnjo četrtino pa so izgubili kar s 16:35 in izpadli. Teksačani so tako ponovili dosežek košarkarjev Miamija iz leta 2007, ki so se nazadnje kot aktualni prvaki v naslednji sezoni poslovili v prvem krogu končnice.

Pri Dallasu je bil s 34 točkami po pričakovanjih najboljši Dirk Nowitzki, pri zmagovalcih iz Oklahome jih je 29 dosegel James Harden, 15 v zadnji četrtini, Kevin Durant je dodal 24 točk in 11 skokov. "Enostavno so imeli več razpoloženih igralcev kot mi," je na kratko pokomentiral Nowitzki, ki je prav tako slabo igral v zadnjem delu. Oklahoma, prva ekipa, ki se je uvrstila v drugi del, bo v drugem delu igrala z boljšim iz dvoboja med moštvoma Denver Nuggets in Los Angeles Lakers. Pri Dallasu pa strokovnjaki v prestopnem obdobju računajo s številnimi spremembami.

Na zahodu je San Antonio v Salt Lake Cityju premagal Utah s 102:90 in vodi s 3:0 v zmagah, Los Angeles Clippers pa so s 87:86 premagali Memphis in povedli z 2:1. Na vzhodu je Indiana na gostovanju po podaljšku dobila srečanje z Orlandom s 101:99 in za napredovanje potrebuje še eno zmago.

V Salt Lake Cityju je s 27 točkami izstopal Tony Parker, Tim Duncan jih je dodal 17, Danny Green 14. V Los Angelesu je Chris Paul v statistiko vpisal 24 točk in 11 podaj. Na drugi strani je v najbolj napeti končnici večera Rudy Gay prav tako dosegle 24 točk za Memphis, a je zgrešil zadnji met ob pisku sirene za preobrat in zmago.

1. krog končnice, izidi:
Vzhod:
Orlando Magic : Indiana Pacers 99:101 (podaljšek)
(Indiana vodi s 3:1 v zmagah)

Zahod:
Los Angeles Clippers : Memphis Grizzlies 87:86
(Los Angeles vodi z 2:1 v zmagah)

Dallas Mavericks : Oklahoma City Thunder 97:103
(Oklahoma City je s 4:0 v zmagal napredovala v 2. krog končnice)

Utah Jazz : San Antonio Spurs 90:102
(San Antonio vodi s 3:0 v zmagah)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:14 6. Maj 2012.

    Če ste že po mojem posredovanju spremenili naslov članka in izbrisali moj komentar,bi lahko vsaj napisali: hvala za posredovanje, zopet …

  • 08:19 6. Maj 2012.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.