Nowitzkemu 80, Pierceu 60 milijončkov

Foto: Žurnal24 Dirk Nowitzki bo v Dallasu ostal še štiri leta. (Foto: Reuters)
Čeprav prestopov za na naslovnice v NBA še ni bilo, pa to ne pomeni, da moštva mirujejo. Dallas se je tako podpisal novo pogodbo z Dirkom Nowitzkim, Boston pa s Paulom Pierceom.
Oglej si celoten članek
Dirk Nowitzki je bil leta 2007 izbran tudi za najkoristnejšega igralca, je prvi strelec in skakalec ekipe, ki je Dallasu v zadnjih desetih letih izdatno pripomogel k doseganju več kot 50 zmag na sezono.

Najboljši nemški košarkar Dirk Nowitzki bo še štiri leta ostal pri zdajšnjih delodajalcih v ligi NBA - ekipi Dallas Mavericks. Nemec je bil po minuli sezoni prost igralec, mnogi pa so menili, da bo po 12 letih, odkar igra v NBA je član Dallasa, zamenjal klub. Po poročanju tujih tiskovnih agencij naj bi Nowitzki za nadaljnja štiri leta pri Dallasu prejel 80 milijonov ameriških dolarjev.

Kluba pa ne zamenjal niti član lanskih finalistov NBA Paul Pierce. Viri iz ZDA namreč poročajo, da se je s Kelti dogovoril za novo štiriletno pogodbo, ki mu bo navrgla 61 milijonov zelencev. Pierce je sicer vso svojo 12-letno kariero preigral v Bostonu.

Govori se ...
Potem ko sta z Boston Celtics podaljšala Pierce in trener Doc Rivers, ima pomisleke o upokojitvi Rasheed Wallace. Slednji je prejšnji mesec že oznanil, zdaj pa naj bi razmišljal, da vendarle odigra še 16. sezono. Glavna akterja LeBron James in Dwyane Wade sta sklenila pogovore s šesterico moštev. James je dejal, da so bile vse ponudbe mikavne, nič več ni izdal Wade, le da se bo odločil že prihodnji teden. New York Knicks dvomijo, da so prepričali Jamesa, Bosha in Wada in tako že imajo načrt B. Njuni naslednji tarči sta Tony Parker in Amare Stoudemire. Za slednjega je skoraj 100-odstotno, da se k Phoenix Sunsom ne vrača več.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.