Nowitzkemu bi dal en koš

Foto: Žurnal24 Christian Schwarzer bo svoje izkušnje prenašal na mlade rokometaše.
Christian Schwarzer bo oktobra star 40 let, a je za moštvo Löwena še vedno zelo koristen. Načrtuje poslovilno tekmo, malo manj pa košarko ena na ena s prijateljem Dirkom Nowitzkim.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še

Sergej Harbok: Sin Zlatoroga

Krožni napadalec Christian Schwarzer je med drugim nastopal tudi za Barcelono in Lemgo , s katerima je osvojil kopico lovorik. Ena izmed njih je tudi zmaga v Ligi prvakov z Barco leta 2000. V nemški reprezentanci je debitiral daljnega leta 1989, odtlej pa do leta 2007, ko se je reprezentančno reaktiviral, za izbrano vrsto nastopil 310-krat in zabil 949 zadetkov. Sodeloval je na sedmih svetovnih prvenstvih, kjer je bil enkrat svetovni prvak, enkrat pa drugi. Petkrat je igral na evropskih prvenstvih, kjer je osvojil medalje vseh treh leskov, in trikrat na olimpijskih igrah, kjer je bil pred petimi leti v Atenah drugi.

Boste razočarani, če se vaši ekipi Rhein Neckar Löwen ne bo uspelo uvrstiti v finale Lige prvakov?

Zato igramo. Naši cilji so visoki, vendar so druge ekipe, kot sta Kiel in Ciudad Real, ta trenutek boljše. Kljub temu bomo dali vse od sebe. V sredo nas čaka tekma s Chamberyjem, ki je trenutno pred nami v prednosti, zato gremo v Francijo zmagat.

Spremljate stanje Celja Pivovarne Laško?
Pred tekmo sem slišal, da navijači niso zadovoljni z dogajanjem v klubu in trenerjem. Ekipa je v preteklih letih izgubila veliko izvrstnih igralcev, zato je težko držati korak z najboljšimi in igrati bolje.

Blacky, kot ga kličejo, je prispeval pomemben delež tudi pri nemškem zlatu na EP 2004 v Ljubljani. © Saša Despot

 
Dolga leta ste bili nemški reprezentant. Morda ste najbolj presenetili pred dvema letoma, ko ste na domače SP v zadnjem trenutku prispeli kar z dopusta in blesteli. Kako vam je to uspelo?
Vedno sem želel dati vse od sebe. Moram pomagati ekipi, in to je to.

Pred omenjenim tekmovanjem ste bili v ZDA pri svojem prijatelju Dirku Nowitzkem, kar je simbolizirala tudi številka 41 na vašem dresu.
Z Dirkom veliko komunicirava prek SMS-sporočil in elektronske pošte. Košarke ena na ena še nisva igrala. Menim, da bi bilo to zame zelo težko. Tako je dober, da bi bil zame velik uspeh že, če bi mu dal en koš! Sicer se ne druživa veliko, ker sva pač vsak na svojem koncu sveta, ampak upam, da bo poleti prišel v Nemčijo na mojo poslovilno tekmo.

Torej končujete kariero! Kako pa bo videti vaša zadnja tekma?
Sestavil bom dve ekipi. V eni bodo moji nemški prijatelji: Stefan Kretzschmar, Marcus Baur, Daniel Stephan in drugi. Pomerili se bodo z ekipo mojih "mednarodnih" prijateljev iz Barcelone, zraven bosta tudi Staffan Olsson, Filip Jicha ... Upam, da bo to dobra tekma.

Kaj boste počeli po karieri?
Dogovorjen sem, da bom trener mlade nemške reprezentance. Najprej pa moram dokončati izpite, nato pa bom videl, kaj se bo zgodilo v prihodnosti.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.