Nowitzki bo igral na Eurobasketu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nemški košarkarski zvezdnik Dirk Nowitzki je objavil, da se bo po štirih letih vrnil v nemško reprezentanco in da bo zaigral na letošnjem evropskem prvenstvu, ki bo potekalo od 5. do 20. septembra, potekalo v štirih državah, Franciji, Hrvaški, Latviji in Nemčiji.
Oglej si celoten članek

Prav dejstvo, da bo ena od štirih skupin prvega dela evropskega prvenstva potekala v Berlinu, je bil eden od razlogov, da se je 36-letni košarkar ameriške profesionalne ekipe Dallas Mavericks vrača v reprezentanco.

"Nikoli v svoji karieri nisem imel priložnosti, da bi na evropskem ali svetovnem prvenstvu igral v svoji domovini. Če bi evropsko prvenstvo potekalo v kakšni drugi državi, bi se verjetno tudi tokrat zahvalil vabilu, tako pa je to popolnoma druga zgodba," je ob svoji vrnitvi v nemško reprezentanco dejal Dirk Nowitzki, ki bo 19. junija star 37 let.

Nemčija bo v Berlinu gostila skupino B, v kateri so še reprezentance Španije, Turčije, Srbije, Italije in Islandije. Nowitzki je zadnjič za nemško reprezentanco igral na evropskem prvenstvu v Litvi leta 2011.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.