NZS predstavila načrte

Foto: Žurnal24 Tekme EP do 17 let se bodo igrale tudi na stadionu v Stožicah. (Foto: Nik Rovan)
Slovenija bo prihodnje leto gostila evropsko nogometno prvenstvo do 17 let, v prvi polovici prihodnjega leta NZS načrtuje selitev v prostore nove stavbe.
Oglej si celoten članek
V prvi polovici maja naj bi bil že bolj natančno določen koledar tekmovanja EP-ja do 17 let, predvideni stadioni pa so Ljudski vrt v Mariboru, stadioni na Ptuju, Lendavi, Celju, Domžalah, Kranju ter v ljubljanskih Stožicah in Športnem parku Ljubljana. Treningi bi bili lahko v Areni Pohorje v Mariboru, Kidričevem, na Bledu, Jesenicah, v Lescah, 3600 nočitev pa bo okoli 300 gostov imelo na Bledu in v Mariboru.

Prvenstvo do 17 let, na katerem bo poleg Slovenije nastopilo še sedem držav, bo stalo 1,3 milijona evrov, 90 odstotkov sredstev pa bo prispevala Evropska nogometna zveza (Uefa). Investicijska vrednost nadomestne stavbe zveze na Čerinovi v Ljubljani je ocenjena med 1,5 in dvema milijonoma evrov, NZS pa je za ta namen v celoti pridobila namenska sredstva Mednarodne nogometne zveze (Fifa) in Uefe.

Predvidena vrednost gradnje nogometnega centra na Brdu, na območju 35 tisoč kvadratnih metrov sedanjega hipodroma bodo zrasla tri igrišča, objekt z garderobami in drugimi prostori ter manjše vadbišče z umetno travo, bo predvidoma 2,5 milijona evrov, tudi v tem primeru pa bosta sredstva prispevali Fifa in Uefa. NZS pričakuje tudi sofinanciranje države, ki je sicer že podprla projekt novembra lani, saj je tedaj vlada stavbno pravico za zemljišče centra za 50 let prenesla na NZS.

Uefa je organizacijo EP U17 Sloveniji dodelila oktobra lani, na štirih do šestih stadionih bo 15 tekem, od tega devet v neposrednem prenosu na Eurosportu. NZS želi izpeljati uspešno prvenstvo tako v organizacijskem kot tudi v tekmovalnem pogledu. Zato je reprezentanca te starostne kategorije že igrala prijateljsko srečanje z Anglijo in dve tekmi s Francijo, Uefa pa je pregledala predvidene stadione in objekte. Po besedah generalnega sekretarja NZS Aleša Zavrla so bili člani delegacije zadovoljni z videnim.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.