'O Alonsu pa niti besede, prav?'

Foto: Žurnal24 Ob predstavitvi Santanderja za novega glavnega pokrovitelja Ferrarija so vodilni
Santander bo glavni pokrovitelj Ferrarija. Tako o vložku španske banke kot o Fernandu Alonsu so bili oboji zelo zadržani. So se pred tem dogovorili: O Alonsu pa niti besede?
Oglej si celoten članek

Tresla se je gora, rodila se je miš. Vsaj za zdaj. Uradna predstavitev novega glavnega pokrovitelja  Ferrarija, španske banke Santander, ni prinesla odgovora, ali oziroma kdaj Fernando Alonso prihaja v ekipo iz Maranella. Luca di Montezemolo, predsednik Ferrarija, in Emilio Botin, predsednik Santanderja, sta na četrtkovi novinarski konferenci objavila, da bo letos še pokrovitelj McLaren Mercedesa, torej Santander, od leta 2010 glavni pokrovitelj Ferrarija, in tako bo pet sezon.

Omenjena gospoda se nista mogla izogniti vprašanjem o Alonsu. Botin je tako dejal: "Jaz lahko imenujem direktorje bank Santanderja, odločitve o dirkačih Ferrarija pa so na plečih Luce di Montezemola." Slednji ni bil nič zgovornejši: "Danes se pogovarjamo o sponzorski pogodbi. Dirkača Ferrarija sta Kimi Räikkönen in Felipe Massa. Vesel sem, da Felipe dobro okreva. Ne bo se vrnil kot običajen dirkač, ampak kot vrhunski dirkač," se je izmikal Di Montezemolo. V javnosti se sicer ne govori, da bi Alonso zamenjal Masso, temveč Räikkönena. Santander, ki je k McLarnu leta 2007 prišel skupaj z Alonsom, naj bi bil po govoricah pripravljen izplačati Räikkönena. Danes tega niso želeli komentirati. Na ponovljeno vprašanje o Alonsu pa je Di Montezemolo dejal: "Fernando, srečno ta vikend v Monzi." Sicer pa Ferrari in Santander nista bila nič zgovornejša o sponzorski pogodbi, saj vložka španske banke v ekipo nista želela razkriti.

 
 

Super bo, ko se bom proti njemu boril kot proti dirkaču Ferrarija.

Lewis Hamilton

 
Kljub vsem zanikanjem oziroma izmikanjem pa je vse manj tistih, ki še dvomijo v Alonsovo prihodnost s Ferrarijem. Če ne prihodnje leto, pa leta 2011. Dvomov nima niti Lewis Hamilton, predlani Alonsov moštveni kolega pri McLarnu. "Super bo, ko se bom proti njemu boril kot proti dirkaču Ferrarija. Borila se bova za naslednjih deset naslovov svetovnega prvaka," je v četrtek za Gazzetto dello Sport dejal aktualni prvak.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.